Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, AK Parti döneminin kapandığını belirterek, “Ancak bunu anlamak istemiyorlar. Osmanlı'da istenmeyen padişahlar bile gitmiştir. Onların gidiş şeklini Cumhurbaşkanı Erdoğan iyi bilir. Demokrasilerde ise gitmenin yolu bellidir. Bunun yeri sandıktır, bu karara saygı gösterilmelidir." dedi.

1 Kasım seçimleri dolayısı ile Bursa’da görevlendirilen İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ile Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, CHP İl Başkanlığı’nın düzenlediği bir basın toplantısına katıldı. 7 Haziran seçim süreci ve koalisyon görüşmelerinde değerlendiren Mustafa Balbay, “Artık AKP dönemi kapanmıştır, halkın verdiği kredi bitmiştir: Ancak bunu anlamak istemiyorlar. Osmanlı'da istenmeyen padişahlar bile gitmiştir. Onların gidiş şeklini Cumhurbaşkanı Erdoğan iyi bilir. Demokrasilerde ise gitmenin yolu bellidir. Bunun yeri sandıktır, bu karara saygı gösterilmelidir.” diye konuştu.

Koalisyon görüşmelerinde ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için CHP olarak üzerlerine düşen her türlü sorumluluğu yerine getirdiklerini vurgulayan Balbay, AK Parti’nin koalisyonu 'öcü' gibi gösterdiğini, oysa bugün 27 Avrupa Birliği ülkesinden 24'ün koalisyonlar ile yönetildiğini kaydetti.

'ERDOĞAN GİBİ SORUMSUZ BİRİNİN ÇIKACAĞINI DÜŞÜNMEMİŞLERDİR'

Balbay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 10. Muhtarlar Buluşması'nda söylediği sözlerin çok tehlikeli olduğunu vurguladı. Balbay, şunları kaydetti: “Erdoğan halkı tehdit ederek oy istemeye hazırlanıyor. Erdoğan bugün kural dışı bir şekilde devlet hiyerarşisinin dışında devlet kurumları ile seçimlere hazırlanıyor. 12 Eylül Anayasası'nı yapanlar bile Erdoğan gibi sorumsuz birinin çıkacağını düşünmemişlerdir.”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in, MHP'nin aksi yöndeki kararına karşın Davutoğlu'nun bakanlık teklifine olumlu yanıt vermesini de değerlendiren Balbay, “Acaba Sayın Türkeş, geçmişte MHP'ye yapılan kumpasların bir benzerinin kurbanı olmamak için mi bu teklifi kabul etti?” ifadelerini kullandı.

Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak da AKP ile yürütülen koalisyon görüşmelerinin neden 32 gün sürdüğünün sorulduğunu belirterek, bunun sorumlusunun kendileri olmadığını söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görüşmelere katılan CHP heyeti ile ilgili olarak, 'CHP'lilerin entelektüel düzeyleri ne kadar yüksek' dediğini aktaran Çamak, "AKP görüşmelerin sonunda bize adeta muta nikahı önerisinde bulunarak 2 aylık seçim hükümeti teklif etti." dedi.