CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ergenekon ve Balyoz davalarıyla ilgili 'aldatıldık' açıklamasını sert bir şekilde eleştirdi. Bekaroğlu, “Dün aldatıldın, peki bugün seni kim aldatıyor? Belki de bakanların seni aldatıyor." dedi.

Bahçeşehir Üniversitesinin düzenlediği ‘Adalet ve Siyaset’ konulu konferansa katılan Bekaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim psikolojisiyle suçlu aradığını söyledi. Bekaroğlu, “Bence Erdoğan anketleri görüyor, eridiğini görüyor. Ekonomideki problemleri görüyor. Siyasetteki problemleri görüyor, çözüm süreci tıkandı bunları görüyor. Seçim yaklaşırken suçlu arıyor. Ekonomide suçlu, hain Erdem Başçı’dır, faizdir, lobidir ve paraleldir. İşte hükümeti bile suçlu ilan ediyor. ‘Bak benim haberim olmadan izleme komitesi yapıyorlar’ diye. Böyle bir psikolojiyle gidiyor ama tutturamayacaktır diye düşünüyorum ben.” açıklamasını yaptı.

Recep Tayyip Erdoğan'ın Ergenekon ve Balyoz davalarıyla ilgili 'aldatıldık' açıklamasına tepki gösteren Bekaroğlu, “Dün aldatıldın peki bugün seni kim aldatıyor? Çok önemli konularda aldatıldığını söylüyorsun. Bende bir vatandaş olarak soruyorum bugünde birileri seni aldatıyor olabilir. Belki de bakanların seni aldatıyor. Çünkü bakanı çıktı izleme komitesi falan diye bir şeyle söyledi. Kendisi de ‘benim bundan haberim yok ben buna katılmıyorum’ dedi. Demek ki bakanları aldatıyor. Tamam seçilirsin ve ülkeyi yönetmek hakkını alırsın. Sandıkla gelir gidersin bunlar doğrudur. Ama devlet adamı aldatılmaz. Vatandaş size güvenecek. Aldatılıyorsan burada ciddi bir problem vardır. Sonra kim aldatıyor seni? Bunu çıkıp açık açık söyleyeceksin.” şeklinde konuştu