Genel seçimnde Manisalı seçmenlerin Ankara’ya gönderdiği tek kadın milletvekili olan Uzm. Dr. Tur Biçer Yıldız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın dışında ayrıca "Kadın Bakanlığı" kurulması konusunda çabaları olacağını bildirdi. Biçer, Meclis’te kadına şiddet olaylarının ağır ceza kapsamına alınması ve hiçbir cezai indirim uygulanmaması konusunda da çalışacağını kaydetti.

Seçim sonuçlarını değerlendirmek için bir basın toplantısı düzenleyen Biçer, bugün Mersin’de Özge Can davasının ilk duruşmasının görüldüğünü hatırlattı. Biçer, “Orada olmak istiyordum ama gidemedim. Özge Can davası ile ilgili imza vermiş birkaç vekil adayından birisiydim. Bu dava benim için çok önemli. Olmazsa olmaz bir konu. Özge Can davası ve Özge Can yasası adıyla simgeleşmiş; bu yasanın takipçisi olacağım.” dedi. Kadına şiddet olaylarının ağır ceza kapsamına alınması ve hiçbir cezai indirim uygulanmaması konusunda çalışma yapacağını söyleyen Biçer, “Öncelikle Özge Can davasının takipçisi olacağım. Onun dışında Ege Bölgesi’nin birkaç kadın milletvekilinden birisiyim. Bunun sorumluğuyla mutlaka 'Kadın Bakanlığı' kurulması konusunda çabalarım olacak. Kadının birey olarak var olabilmesini sağlamak için ne gerekiyorsa gerçek bir kadın mücadelesinin içinde olarak Kadın Bakanlığı kurulması konusunda mutlaka çalışmalarım olacak.” diye konuştu.

Bir hekim olduğunu hatırlatan Biçer, “Asıl uzmanlık konum bu. Hekimlik benim için çok önemli. Kamu Hastaneler Birliği ile Türkiye’nin her yerinde çok ciddi bir problem var. Biz hekimler olarak, hastalarımız açısından ve kendimiz açısından ‘Herkes için sağlık’ sloganının altını dolduracak şekilde bütün vatandaşlarımızın eşit, ücretsiz ve kaliteli sağlığa ulaşabilmesi için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Yani sağlıkta önemli olan kalitedir. Sağlık ve hastaneler ticarethane mantığıyla, ticarethane anlayışıyla işletilemez. Bunun sonuna kadar karşısındayım. Önemli olan kaliteli hizmettir. Yine sağlıkla ilgili olarak tıp fakültelerimizin kalitesiyle ve sayısıyla ilgili çok ciddi endişelerim var. Bu konuda da çalışmalarım olacak.” dedi.