Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Ankara Tren Garı kavşağında meydana gelen terör saldırısı sonrasında Ankara’ya giderek hastanelerde tedavi gören yaralıları ziyaret etti. Ardından Keçiören’de bulunan Adli Tıp Kurumu’na geçerek, saldırıda hayatın kaybedenlerin cenazelerini bekleyen acılı ailelere taziyelerini iletti. Çakırözer, sorumluların bir an önce istifa etmesi gerektiği çağrısında bulundu.

Çakırözer, Sıhhiye Meydanı’nda yapılacak 'Emek, Barış, Demokrasi' mitinginin toplanma noktası olan Gar Meydanı’nda gerçekleşen terör saldırısında yaralananları hastanelerde ziyaret etti. Ankara Numune, İbn-i Sina ve Hacettepe hastanelerinde tedavi gören ve aralarında Eskişehir EMEK Partisi (EMEP) eski İl Başkanı İbrahim Akgün'ün de bulunduğu yaralılara geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Hastanelerin ardından Keçiören’deki Adli Tıp Kurumu’na giden Çakırözer, saldırıda hayatını kaybeden EMEK Partisi (EMEP) Eskişehir eski İl Yönetim Kurulu üyesi Korkmaz Tedik’in ailesi ve diğer acılı ailelere taziyelerini iletti.

"İHMALİN SORUMLULULARI İSTİFA ETMELİ"

Yenimahalle ve Çankaya Belediyeleri tarafından ailelere destek için açılan çadırları da ziyaret eden Çakırözer, saldırıya ilişkin ise şu değerlendirmeyi yaptı: “Bugün Ankara'da gördüğümüz tarifsiz bir acı. Ülkemizin başı sağ olsun. Yakınlarını kaybeden ailelere, partilerimize, meslek odalarına ve sivil toplum örgütlerine baş sağlığı ve sabır diliyorum. Ülkemizde huzur isteyen, barış isteyen, demokrasi isteyen masum insanlara kıydılar. Hem de başkentin ortasında. Saldırıların gerçek faillerinin bir an önce bulunarak adalet önüne çıkartılmasını talep ediyoruz. Ancak hepsinden önce Diyarbakır ve Suruç saldırılarına karşın Ankara'daki miting için istihbari ve koruma amaçlı önlem almayan, saldırı sonrasında dahi alandakilere biber gazi sıkılmasına göz yuman tüm bürokratik ve siyasi sorumluların da istifa etmelerini istiyoruz."