Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şehit cenazesinde konuşmasına ve bazı AK Parti teşkilatlarının şehitler için okuttuğu Mevlit'lerde miting yapmasına, muhalefet partilerinden sert tepki geldi. CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Erdoğan'ın şehit cenazesinde konuşma yapmasına üzüldüğünü belirterek, "Bu mutluluğu yaşamak için Bilalciği gemileriyle birlikte askerlik yapmaya çağırıyoruz. Biz kan ve gözyaşının yaşandığı savaş istemiyoruz. Kavga dilini değil, barış dilini hakim hale getirmeliyiz." dedi.

'PARTİ BAYRAKLARI ALTINDA MEVLİT OKUTMAK AHLÂKSIZLIK, TERBİYESİZLİKTİR'

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de katıldığı şehitler için Mevlit okutulmasının ardından parti bayrakları altında mitig yapılmasına da tepki gösteren Çavuşoğlu, "Bu Mevlit, başlıbaşına bir skandal. Bugün Türkiye'de AKP zihniyetiyle yeni Mevlit'e yelken açtık. Artık şehitler için Mevlit okutulup siyasi propaganda yapılmaktadır. Bu da Türkiye tarihinde herhalde bir ilktir. Bunu kınıyoruz. Umarım bunu yapanlar, yaptıkları şeyin milleti ne kadar üzüntüye sevkettiğini anlarlar, umarım özür dilerler. Şehitler için Mevlit okutulabilir ama Mevlit'in bir siyasi partinin bayrakları altında, parti mitingi havasında yapılması ahlâksızlık, terbiyesizlik. Yoksa şehitlerin ruhu için Mevlit okutulacaksa bir camide okutulabilirdi." diye konuştu.

MHP Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk ise AK Parti'nin uygulamalarıyla söylenecek söz bırakmadığını belirterek, tek kelimeyle kınadığını ifade etti.