CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, İzmir'in demokrat ve zeki insanlarının özellikle son 10 yılda Türkiye'nin eksenini kaydırmak isteyen bazı 'karanlık düşünceli' kişilerin hedefi haline geldiğini savunarak, "Entelektüel yapısını geliştirerek İzmir'i sağlık ve bilimin başkenti yapacağız." dedi.

Seçim çalışmalarını sürdüren Çıray, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. STK temsilcilerini kentin son dönemde hedef haline getirilmesinden duydukları endişeleri paylaşması üzerine CHP Milletvekili Çıray, şu ifadeleri kullandı: "8 bin 500 yıl boyunca yaşayan 13 uygarlığın, şimdi 'İzmirliyim' diye gurur duyan 4 milyon insanın, her yıl ziyaretimize gelen milyonlarca insanın fark ettiği gerçek bu kentin mayasında var. Asya’nın ilk hastanesi burada kuruldu. Kurtuluş Savaşı’nın ilk kurşunu İzmir’de atıldı. Türkiye’nin ilk fuarı İzmir’de açıldı. İlk iktisat kongresi burada yapıldı. Anadolu’nun ilk demiryolu İzmir’e yapıldı. Hiçbir zaman ‘en’lerin şehri olmamış ama her zaman ilklerin şehri olmuş bu kentte yaşamaktan onur ve gurur duyuyoruz."

Tarihi boyunca girişimcilerin ve yenilikçilerin İzmir'e ilgi duyduğunu anlatan Milletvekili Çıray, “İzmir girişimci, hayatı sorgulayan ve açık fikirli insanlara ev sahipliği yaptı. Bir çok uygarlığın ortak kültürü İzmir'de hayat buldu. Bir mıknatıs gibi yetenekli, vizyoner ve açık fikirli insanları kendine çeken İzmir'in bu gücünü iktidarımız döneminde arttıracağız. Geçmişin ihtişamını geleceğe taşıyacak şekilde İzmir'i sağlığın ve bilimin başkenti yapacağız." diye konuştu.