Seçim çalışmalarını sürdüren CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Aliağa ilçesinde vatandaşlara seslendi. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı "İktidara Yürüyüş" gecesinde konuşan Çıray, CHP'nin seçim bildirgesinde yer alan ana maddeleri Aliağalılara sordu ve onaylarını aldı.

"Emekliye Ramazan ve Kurban bayramlarında iki maaş ikramiye verebilir miyiz? Asgari ücreti 1500 lira yapabilir miyiz? Çiftçinin mazotu 1,5 lira olur mu? Hastalardan katkı payı alınmayacak diyoruz, yapar mıyız? 277 liraya ev sahibi olmak ister misiniz?" diye soran Çıray'a Aliağalılar, "Evet." diyerek desteklerini ortaya koydu. Bunun üzerine konuyu kaynak meselesine getiren Çıray, şöyle devam etti: "Bize kaynak soranlar, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı dinlesin. Arınç, nezaketen yolsuzluk diyemedi ama AKP döneminde israf önlenseydi, milletten vergi bile alınmasına gerek kalmayacağını ifade etti. İşte size kaynak. CHP iktidarında israf olmayacak, yolsuzluk olmayacak, zenginlik olacak, hizmet olacak."

AK Parti döneminde İzmir'in hep üvey evlat muamelesi gördüğünü ve hakettiği hizmeti alamadığını iddia eden CHP Milletvekili Çıray, demokrasinin kalesinin yıllar sonra yeniden başbakan çıkaracağını söyledi: "Birlik olacağız, beraber olacağız. Türkiye'yi düştüğü bu halden çekip çıkaracağız. Seçimlere gelince sadece parti liderinin çalışması, milletvekili adaylarının çalışması yetmez. Her partilimiz çalışacak. Görev beklemeyeceğiz, görevi kendi kendimize vereceğiz ve İzmir'den başbakan çıkaracağız. 8 Haziran'da herkesi Başbakanlık önünde iktidarımızı kutlamaya bekliyorum." diye konuştu.

Geceye katılan CHP'nin 2. bölge 1. sıra adayı Zeynep Altıok ise babaocağında olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da kadınlara verdiği önem sebebiyle teşekkür etti. CHP Parti Meclisi Üyesi Elfin Tataroğlu da İzmir'in başbakan ve bakanlar çıkaracağını söyleyerek, Milletvekili Aytun Çıray'a hitaben, "İnşallah sizleri de bakan olarak göreceğiz." dedi.