CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, AK Partili Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in kazanamadıkları ilçeleri 'koordinatörlük' sistemiyle cezalandırdığını söyledi.

CHP Antalya Milletvekili Kara, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ilçelerin tüm araç gereç ve mal varlıklarını Antalya'ya taşıyan, borçlarını ise belediyelere yükleyen koordinatörlük sisteminin sandıktan çıkan milli iradeye saygısızlık olduğunu vurguladı. Kara, her fırsatta milli iradeye saygı diyenlerin 30 Mart mahalli seçimlerinden çıkan iradeye 'koordinatörlük' sistemini hayata geçirerek, seçilmişlerin atanmışlarla kuşatma altına alınmasının utanç verici bir durum olduğunu kaydetti. Yasalarda 'koordinatörlük' diye bir yönetim şeklinin olmadığını dile getiren Kara, bu sistemin sandıkta çıkan milli iradeye saygısızlık olduğunu, seçilmişler üzerinde demoklesin kılıcı gibi baskı kurulmasını kabul edilemez bulduklarını ifade etti.

30 Mart seçimleri sonrası Büyükşehir Yasası bahane edilerek AK Partili Türel'in tasfiye komisyonu altında seçimi kazanamadıkları ilçelerin tüm araç gereç ve mal varlıklarını Antalya'ya taşıdıklarını aktaran Kara, borçlarını ise belediyelere yükleyerek çalışamaz hale getirdiklerini kaydetti. 220 bin yatak kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonlarından biri Manavgat'ın başta barajları, ana caddeleri olmak üzere bütün değerlerinin Antalya'ya taşındığının altını çizen Kara, açıklamasında şöyle dedi: "Koordinatörlük sistemiyle AKP'li Türel, seçimi kazanamadıkları yerlerde 30 Mart'a sadıkta çıkan milli iradeyi yok sayarak kuşatma altına alıyor. Her fırsatta milli iradeye saygıdan söz edenler sandıktan çıkan iradeye saygı göstermiyorlar. Koordinatörlük sisteminin hiçbir hukuki yetkisi yoktur. Hukuki olarak yetkisi olmayanlar bir ilçe üzerinde nasıl tasarrufta bulunabiliyor anlamış değilim. Türel'den milli iradeye saygı göstermesini istiyoruz. Kıyımlara ve sürgünlere son vermesini istiyoruz."

Büyükşehir Yasası uygulamalarıyla turizmde marka olmuş Manavgat'ın sivrisinek ve kara sineğe teslim olduğunu belirten Kara, her zaman yerinde yönetimden yana olduklarını, ana caddeleri alan Antalya Büyükşehir'in oluşturduğu görsel kirliliğin turizm şehrine hiç yakışmadığını sözlerine ekledi.