CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında yaşanan tartışmaya değinerek, İçişleri Bakanlığı'na başvuruda bulunarak Melih Gökçek'in soruşturmanın selameti sebebiyle görevden alınmasını istediklerini söyledi. Kart, hükümetin 10-12 yıl içinde yerel ve merkezi yapılanmada onlarca, yüzlerce Melih Gökçek'leri oluşturduğunu savundu.

Atilla Kart, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Arınç'ın açıklamalarının en üst düzeyde bir kabul ve itiraf olduğunu dile getiren Kart, Başbakan'ın çıkıp tartışmanın kapandığını, içişleri olduğunu ifade ettiğini hatırlattı. Bir partinin içişleri değil ortada bir soygun olduğunu vurgulayan Kart, halkın, kamuoyunun ve CHP'nin süreci sonuna kadar devam edeceğini ifade etti. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı'na ilişkin çok ciddi soru işaretleri olduğunu dile getiren Kart, savcılığın İçişleri Bakanlığı'ndan Melih Gökçek için izin almasına gerek olmadığını savundu. Doğrudan, resen soruşturma yapması gerektiğini anlatan Kart, başsavcıyı görevini doğru ve tarafsız yapması için uyardı.

"AKP hükümeti, vatana ihanet dahil olmak üzere kurumsal olarak o soruşturmalardan yargılanacaktır, bu kaçınılmazdır." diyen Kart, Bakanlar Kurulu'nun bütün olarak sorumluluğunun doğacağını kaydetti. Dosyayı 8 Haziran'da açıklayacağını söyleyen Arınç'ı eleştiren Kart, bunun muhataplarına karşı bir nevi şantaj içerdiğini söyledi. Bülent Arınç'ı sağduyuya, sorumluluğa, insaf, vicdan ve hakkaniyete çağıran Kart, "Arınç görevini yap. Şantaj, tehditte bulunma; görevini yap." diye konuştu.

İçişleri Bakanlığı'na başvuruda bulunarak Melih Gökçek'in soruşturmanın selameti sebebiyle görevden alınmasını istediklerini dile getiren Kart, diğer siyasi partilerin de görevlerini yerine getirmeleri gerektiğini söyledi. Bu süreçten sonuç alacağına inandığını belirten Kart, biraz zaman gerektiğini kaydetti.