CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Bugün ve Kanaltürk’e yapılanların, Allah’a inanan insanların yapabileceği bir şey olmadığını söyledi.

Özel, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Dün kayyum atandığında, ilk bakıldığında manzara şuydu, kayyum atama hukuki bir süreçtir. Önce savcı bir iddianame yazacak, daha sonra hakim karar verecek, daha sonra kayyum atanabilirse atanabilir. Ortada bir suç yok, iddianame yok, savcı kayyum atıyor. Bu, Türkiye’de ilk kez yaşanan bir şey. Hukuk devletiyle ilgili bir şey değil. Cumhurbaşkanı'nın intikam devletiyle ilgili, devleti intikam duygularıyla yöneten Cumhurbaşkanı'nın devlet yönetiş şekliyle ilgili bir davranış. Kayyumun savcı tarafından atandığı ilk kez oluyor. Atanan kayyumun soyadı da Albayrak. Daha ne yapsınlar? Yani bu vakitten sonra söz söylemeye gerek yok. Cumhurbaşkanı, bunu geçen sene söyledi, ‘Cadı avıysa cadı avı.’ dedi. Avrupalı bir siyasetçiye, ‘Cadı avı mı yapıyorsun?’ deseler, böyle bir şey olmadığına ikna etmeye çalışır. Bu, ‘Cadı avıysa cadı avı.’ diyor, yani suçlu suçsuz aramadan, hukuk aramadan, sadece intikam duygularıyla yapılan bir saldırı bu ve kayyumun arkası kıyım. Bu çok nettir.” dedi.

Bu televizyonlarda, bu gazetelerde yüzlerce, binlerce basın emekçisinin işsiz kalacağını iddia eden CHP Milletvekili Özel, “Bu, inançlı insanların yapabileceği bir iş değil. Bu, hukuka inanan birisinin de yapabileceği bir şey değil. Bu, Allah’a inanan insanların da yapabileceği bir şey değil. Bu hırsla yapılan, bu intikam duygusuyla yapılan, bu, ‘Benim yaptığım yolsuzluklara göz yummadın, suç ortağım olmadın, beni açığa vurdun.’ diyenlerin yapmış olduğu bir davranış şekli. Bugün sabah yaşananlar, oraya polisin gelmesi, tebligatın zorla yapılmaya çalışılması, hukuksuz tebligatlara hukuk kılıfı uydurulmaya çalışılması, orada siyaset insanlarının, milletvekillerinin, siyasi parti il başkanlarının itilmesi kalkılması, darp edilmesi kabul edilebilir şeyler değil. Seçime iki gün kala yaşanıyor bunlar, iki gün kala. Bu iki günden sonra vatandaşlarımız, bu zorbalara bir cevap verecekler. Bu zorbalara bir cevap verilmezse eğer bu zorbalığın, bu hukukdışılığın bu kaba kuvvetin dozu artacak. Ben bütün vatandaşlarımıza, artık görün bu yapılanları, artık görün bu CHP’nin uzun süredir söylemeye çalıştığı, hukuk devletinin askıya alındığını söylediğimiz bu durumu artık vatandaşlarımızın görmesi gerektiğini söylüyoruz. İnsanların haber alma özgürlükleri, insanların özgürce yayın yapmaları engellenemez. Bunun karşısında duruyoruz, karşısında durmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.