CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Meclis’teki siyasi partileri formalite, milletvekillerini emir kulu olarak görenlerin, 1 Kasım günü yapılacak genel seçimde duvara toslayacağını söyledi. Özel, CHP'nin Manisa’daki alternatif Cumhuriyet Bayramı kutlamasına katıldı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Milli Egemenlik Anıtı önünde yapılan törene CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa İl Başkanı Mustafa Ada, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları üyeleri, diğer partililer ve bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı.

Burada konuşan CHP Grup Başkan Vekili Özel, meşrutiyet meclisleri ile cumhuriyet meclislerini karşılaştırarak, “Cumhuriyet Bayramı'nı bir genel seçimin, yani ülkeyi kimin yöneteceğine karar vereceğimiz bir seçimin üç gün öncesinde kutluyoruz. Üç gün sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin yurttaşları sandık başına gidecekler ve kendisini kimin yöneteceğine, yani temsilcilerine karar verecekler. Seçimin resmi sonuçları ilan edildikten beş gün sonra Meclis kendiliğinden toplanacak ve temsilciler yemin edecek. Bu çok önemli bir ayrıntıdır. Meşrutiyet meclislerinden, yani saraya bağlı çalışan meclislerden demokrasi meclislerini ayıran yegane fark, kendi kendine toplanma özelliğidir. Saray meclislerinin ne gün toplanacağına, ne gün kapanacağına saraydaki muktedir karar verir ama cumhuriyet meclisinin ne gün toplanacağına, ne gün kapanacağına anayasa, yani toplumun ortak sözleşmesi, yani hepimizin kabul ettiği, hepimizin üzerinde olan toplumsal sözleşme karar verir. Bizim Meclisimiz'i bir saray meclisi yapmaya çalışanlar, Başbakan'ı muktedirin memuru olarak görenler, Meclis'teki partileri formalite, milletvekillerini emir kulu olarak görenler, 1 Kasım günü yapılacak seçimde duvara toslayacaklardır.” dedi.

'UMUT EDİYORUZ Kİ BU ALTERNATİF TÖRENLERİN SONUNCUSUNDA OLALIM'

Dört beş yıldır CHP olarak alternatif bayram kutlamaları yapmak zorunda kaldıklarını söyleyen Özgür Özel, “Buraya sizlerin, bizlerin, cumhuriyetten önce kurulmuş CHP'nin çelenk sunmasını yasaklayan genelgeler koydular ama hiçbir zaman bizi, kurucumuza ve bu ülkenin kurtarıcısına bağlılığımızı, saygımızı ifade etmekten alıkoyamadılar. Bugün yine hep birlikte huzurdayız. Umut ediyoruz ki bu alternatif törenlerin sonuncusunda olalım. Vatandaşlarımız 1 Kasım’da, cumhuriyet kutlamalarını formaliteye indirgeyen iktidar anlayışına bir tokat daha vursun, bu meydanları halka açsın, Cumhuriyet bayramları bundan sonra halk tarafından özgürce kutlansın. Şanlı bayrağın, bağımsızlığın, birlikteliğin kıymetini bilen tüm cumhuriyet çocuklarının bayramı kutlu olsun, bayramımız kutlu olsun.” diye konuştu.