Genel seçimin kesin olmayan sonuçlarına göre CHP'den İzmir milletvekili seçilen Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, sonuçların uzlaşmaya dayalı, çok seslilik tarzında, uyumlu bir yapının ülkeyi yönetmesi gerektiğini söylediğini aktardı. Sındır, "Bu özellikteki bir koalisyon hükümeti, Türkiye'de ekonomik ve sosyal istikrar adına güzel işler yapar ve Türkiye'yi rahatlatır." dedi.

İzmir 2. bölgeden seçilen Sındır, HDP'nin barajı aşmasında, daha önce AK Parti'ye oy vermiş fakat gerek Cumhurbaşkanı'ndan gerekse mevcut hükümetten rahatsızlık duyan bazı vatandaşların etkili olduğunu, CHP'nin İzmir'de oylarını arttırdığını, ülke genelinde ise stabil seviyede koruduğunu dile getirdi.

'İZMİR'DE OYLARIMIZI ARTTIRDIK'

CHP'nin İzmir'de oylarını arttırdığını belirten Kamil Okyay Sındır, "Geçmiş genel seçimlere göre bakacak olursak, parti olarak İzmir'de sınırlı da olsa bir başarı görüyoruz. Oylarımızda artış var. Özellikle İzmir'de kırsalda, köyde oy artışımız daha yüksek. Çiftçimizin, içinde bulunduğu sıkıntılı duruma verdiği bir yanıt olarak değerlendiriyorum bunu. İzmir'de son yerel seçimde belediye başkanlığını kaybettiğimiz sekiz ilçenin beşinde de birinci parti olarak çıktık. Bu da iyi bir sonuç." dedi. Parti olarak seçim sürecinde yoğun bir kampanya yürüttüklerini dile getiren Sındır, "Seçim bildirgemiz çok içerikli. Halkın sıkıntılarına, sorunlarına ve ülkenin refahına, geleceğine yönelik çok ciddi vaatler ve öneriler getiren bir seçim bildirgesiydi. Biz bunu İzmir'de yaygın bir şekilde, iki bölgede de anlatabilme şansını bulduk. Onun için İzmir'de oylarımızda bir artışı görüyoruz ama ülkemizin diğer yörelerinde, zannediyorum yeterli bir tanıtım ve kampanya süreci olamadığı için partimizin ülke geneline baktığımızda çok yüksek bir artıştan bahsetmek pek mümkün değil. Daha çok durağan, stabil bir durumda olduğumuzu söyleyebilirim." diye konuştu.

Sındır, matbata aldıktan sonra Ankara'ya gideceklerini ve Meclis'te çalışmaya başlayacaklarını söyledi.