CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, muhtarların görev yaptıkları mahallelerde çok sayıda sıkıntıyla uğraştığını belirterek, "Muhtarlarımızda dert çok ama yetki yok." dedi. Akın, Bandırma Muhtarlar Derneği tarafından Grand Asya Otel'de düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Yemeğin ardından, Haydarçavuş Mahallesi'nde aralıksız 36 yıl muhtarlık yapan Hayrettin Karacan'a teşekkür plaketi veren Akın, "Hayrettin Ağabeyimiz, yaşayan bir tarih. Kendisini çok seviyoruz. Ellerinden öpüyoruz. Kendisine Allah'tan, sağlık ve huzur içinde daha nice 36 yıllar diliyoruz." dedi.

Muhtarların yaşadığı sıkıntıları bildiklerini ve gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyleyen Milletvekili Akın, "Dert anası, dert babası muhtarlarımızın problemlerini sonuna sahiplenip çözülmeleri için ne gerekiyorsa yapacağız. Muhtarlar, görev yaptıkları mahallelerde çok sayıda sıkıntıyla uğraşıyor. Başı sıkışan, muhtarın kapısını çalıyor. Buna rağmen muhtarlar, gereken yardımları alamıyor. Biz demokrasinin temel yapı taşı muhtarların yasal yetkilerinin arttırılması ve maddi imkanlarının genişletilmesi için çalışmalar yapacağız." diye konuştu.

Ahmet Akın, Bandırma Muhtarlar Derneği Başkanı Nur Hancıoğlu'na iftar organizasyonu dolayısıyla teşekkür etti. Bandırmalı muhtarlar da Akın'a teşekkür ederek, kendisine desteklerinin tam olduğunu bildirdi. Akın, iftar programının ardından bir çay bahçesine giderek vatandaşlarla sohbet etti. Akın'a, CHP Bandırma İlçe Başkanı Hüseyin Çeri ve partililer eşlik etti.