CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, iki yılda iki kez temel atılan, 2 bin 60 yataklı olması planlanan Bayraklı Şehir Hastanesi'nin yerini inceledi. Temele çok zor ulaşabilen Balbay, bir çivi dahi çakılmadığını belirterek, AK Parti milletvekili adaylarına, "Önce bu sahte temellerin hesabını verin." dedi.

Milletvekili Balbay, Bayraklı tünellerinin üst kısmına giderek hastanenin temelini aradı. Çevrede başka bir inşaatta çalışanlar, temeli duyduklarını ama yerini bilmediklerini söyledi. Bunun üzerine Balbay, çevredeki tabelaları araştırdı. Fotoğraf makinesi objektifiyle yakınlaştırarak hastane tabelasını gördü. Kayalık, dikenlerle dolu orman arazisinde yaklaşık yarım saat tırmanıp tabelaya ulaştı. Altında, parçalanmış temel malzemeleriyle karşılaştı. CHP Milletvekili Balbay, şu açıklamayı yaptı; "İzmir, devlet yatırımlarımdan hakettiği payı alamayan bir şehir. Yapıldığı söylenen yatırımların çoğu da sahte. Bayraklı Şehir Hastanesi'nin temeli, yerel seçimlerden önce ilk 12 Mart 2014'te atıldı. Başka adım atılmadı. 7 Haziran'dan önce, 9 Mayıs'ta Erdoğan tarafından hastanenin temeli bir kez daha atıldı. Temelin üstüne bu zamana kadar bir tuğla bile koyulmadı. Merak ediyorum, 1 Kasım'dan önce de bir temel daha mı atacaklar."

Hastanenin üç yılda bitirilmesinin planlandığını hatırlatan Balbay, "Hükümetin İzmir'e verdiği sözlerin takipçisi olacağız. 1 Kasım'dan sonra kuracağımız iktidarda da İzmir'in hakkını vereceğiz." dedi.