Küçük esnafın büyük sıkıntılar içinde olduğunu söyleyen CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Aytun Çıray, iktidara gelirlerse esnaf bakanlığı kurarak, küçük işletmeleri güçlendireceklerini söyledi. Çıray, "Esnafa mali desteğin yanında stratejik destek de vereceğiz. Esnafın da diğer çalışanlarla aynı sürede emekli olmasını sağlayacağız." dedi.

CHP İzmir adayı Çıray, seçim çalışmaları kapsamında Ödemiş Metal ve Demir İşleri, Ödemiş Marangozlar ve Mobilyacılar, Ödemiş Şoförler ve Otomobilciler esnaf odalarını ziyaret etti. Bu odaların başkan ve yönetim kurulu üyeleri, sıkıntılarını ve çözüm önerilerini Çıray'a anlattı. Esnafın meselelerini pansuman tedavilerle değil, kökten çözmek istediklerini belirten Çıray, "İktidarımızda esnaf bakanlığı kuracağız. Toplumumuzun omurgasını oluşturan esnafımızı artık çile çekmekten biz kurtaracağız. Esnaf odalarımızın yetkilerini arttırarak, üyelerinin sorunlarını tek çatı atında çözmelerini sağlayacağız. Biliyoruz, esnafımız adeta bir esaret altında. Bir borç sarmalında. Esnafımıza sicil affı getireceğiz. Borçlarını yeniden yapılandıracağız. Emekli olmuş ancak işine devam eden esnafa, Sosyal Güvenlik destek primi ödetmeyeceğiz. Prim borcu olan esnafın da sağlık hizmetlerinden faydalanmasını sağlayacağız." şeklinde konuştu.

Kadın ve gençlerin iş bulmalarını kolaylaştırmak için işveren yüklerini azaltacaklarını belirten CHP adayı Çıray, "Esnafımıza, ödediği yıllık vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandıracağız. Yeni iş kuracak kadınlara, 33 bin lirası avans olmak üzere 88 bin lira hibe ödeyeceğiz. İşletmeleri destekler ve teşvik ederken yurttaşlarımızı, yurttaşlarımızı desteklerken esnafımızı mutlu edeceğiz. Hep birlikte el ele, omuz omuza yaşanabilir bir Türkiye'yi yaratacağız." diye konuştu.