Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) bazı milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 'Suriye'de Savaşa Karşıyız' bildirisi okudu. Milletvekilleri adına bildiriyi okuyan CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, bedeli ne olursa olsun savaşa karşı olduklarını vurguladı.

Mehmet Tüm, 7 Haziran seçimlerinden sonra 13 yıllık AK Parti iktidarının sona erdiğini ifade etti. Başkanlık hesabı tutmayan Erdoğan'ın, ülkeyi adım adım savaşa sürüklediğini savunan Tüm'ün okuduğu, bildiride şu ifadelere yer verildi:
"Vatan ve millet diyerek ülkeyi savaşa sürükleyerek kendi iktidarlarının ömrünü uzatmak istiyorlar. Sözde milli güvenliğimiz tehlikede diyerek Suriye’de ‘tampon bölge’ oluşturmak istiyorlar. Peki, bunlara soruyoruz, milli güvenliğimiz ne zaman tehlikeye girdi? Tehlikede olan milli güvenlik değil, iktidarın ve uluslararası güçlerin bölgedeki çıkarlarıdır. Bedeli ne olursa olsun çocuklarımızın geleceğini karartacak bir savaşa sonuna kadar karşı duracağız. Savaş istemelerinin amacı gündemi değiştirmektir. Halkımız nasıl bir hükümet kurulacak, diye merak etmektedir. Diğer taraftan ülkemiz Ortadoğu’da kirli bir savaşın içine çekilmek istenmektedir. Bu durum toplumun her kesimini tedirgin etmektedir. Halkımız, içerde ve dışarda kan ve gözyaşı istememektedir. Savaşla gündemi değiştirerek suçlarının üstünü örtmek istiyorlar. AKP iktidarı, yolsuzluk dosyalarının üstünü örtmek istiyor. MİT TIR'ları ile IŞİD’e giden silahlar tüm dünya tarafından bilinmektedir. Bu açık bir savaş suçudur, bunun hesabını AKP er geç vermek zorundadır. Asgari ücretin artırılması ve taşeronun kaldırılması taleplerini unutturmak istiyorlar. Kürt sorununda kalıcı barışı gündemden çıkarıp, savaşı kışkırtıyorlar. Seçim barajının kaldırılmasını istemiyorlar. Demokratik bir anayasayı Meclis'in gündeminden uzak tutmak istiyorlar. AKP dönemimde işlenen iş cinayetlerinin, kadın cinayetlerinin hesabını vermek istemiyorlar. Bunun için savaş savaş diye çırpınıyorlar. Savaş çığırtkanlarına karşı barış ve kardeşlik türkülerinin sesini yükseltmeye devam edeceğiz. İçerde ve dışarda barışın güç kazanması için mücadele etmeliyiz. Savaşın kazananı yoktur, savaşta herkes kaybeder. 7 Haziran seçimlerinin yarattığı iradeyi kimse hiçe sayamaz. Bu ülkenin geleceğini ilgilendiren konularda karar almak yeni meclisin görevidir. Bizim olduğumuz meclisten savaş kararı çıkmaz. Barışı büyütmek için Meclis'teyiz."