CHP Genel Merkezi tarafından kontenjan adaylar belirlendi. 7 Haziran’da yapılacak milletvekili genel seçiminde CHP, İzmir’deki her iki bölgede 1, 3 ve 5. sıraları kontenjan için ayırmıştı. Dün gece yapılan parti meclisi toplantısında kontenjan adaylar belirlendi. Buna göre şair Metin Altıok'un kızı Zeynep Altıok Akatlı İzmir 1. bölge 1. sıradan aday gösterilirken ekonomi politikalarından sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, 2. bölge 1. sıra adayı oldu.

Dün saat 20.00’de toplanan CHP Parti Meclisi, İzmir’deki kontenjan adayları belirledi. Toplantıdan dışarıya herhangi bir sızma olmaması için genel merkez binasının etrafına sinyal kesici (jammer) yerleştirildi.

Resmi olmayan sonuçlara göre CHP’de İzmir için belirlenen kontenjan adaylar şunlar:

İzmir 1. bölge 1. sıra Zeynep Altıok Akatlı, 3. sıra Tuncay Özkan, 5. sıra Özcan Purçu.
İzmir 2. bölge 1. sıra Selin Sayek Böke, 3. sıra Zekeriya Temizel, 5. sıra Aytun Çıray.

ESKİ MALİYE BAKANI TEMİZEL

CHP, İzmir’de 2. bölge 3. sırada Temizel’i aday gösterecek. Temizel, Türk kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim. 67 yaşındaki Zekeriya Temizel, 55. ve 56. hükümetler döneminde Maliye Bakanı olarak görev yapmıştı. CHP'nin ekonomi politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Böke ise 2. bölge 1. sıradan milletvekili adayı oldu. 43 yaşındaki Böke, ODTÜ iktisat mezunu, Duke Üniversitesi'nden doktoralı. Bilkent Üniversitesi'nde iktisat dönem başkanlığı yaptı. Bentley Collage'da yardımcı doçent olarak çalıştı. IMF'nin Washington DC ofisinde ekonomist olarak görev aldı. Georgetown Üniversitesi'nde ders verdi. Böke, evli ve iki çocuk annesi.

İzmir 1. bölge 3. sıradan aday gösterilen gazeteci Özkan, 49 yaşında. Özkan ailesinin geçen ay, "Güneş" adını verdikleri bir bebekleri oldu. Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Tuncay Özkan, altı yıl cezaevinde kaldı. Avrupa Romanlar ve Göçebeler Forumu Türkiye Temsilcisi Purçu ise 2. bölge 5. sıradan aday oldu. Özcan Purçu, Aydın'ın Söke ilçesinde ancak iki yatak koyuabilen, eskidiği için üç ayda bir yenisi kurulan naylon çadırda doğdu. Tuvalet ve banyonun dışarda olduğu, suyun camiden taşındığı Roman mahallesinde büyüdü. Çadırda mum ışığında, sokak lambası altında ders çalıştı, sepet örerek ailesine destek oldu. Annesinin terlikleriyle okula gitti. Bu imkansızlıklara rağmen üniversitede kamu yönetimi eğitimi aldı ancak kaymakam olamadı. 2. bölge 5. sıradan aday gösterilen Dr. Çıray 58 yaşında. Bayındır’da doğdu. İç hastalıkları doktoru. CHP Parti Meclisi Üyesi Akatlı ise 47 yaşında. Ankara'da doğdu. Felsefeci Füsun Akatlı ile şair Metin Altıok'un kızı. İstanbul Üniversitesi Sosyal Antropoloji bölümünü bitirdi.