CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı ve Milli Eğitim Müsteşarı Yusuf Tekin’in Bandırma'da öğretmenevinde lise ve üniversite öğrencileriyle siyasi içerikli bir toplantı yapmasına tepki gösterdi.

Havutça, genelde olduğu gibi yerelde de AK Parti’nin devlet kurumunun tarafsızlığını ihlal edip kamunun imkanlarını kullanarak siyasi yarışa eşit şartlarda girmediğini dile getirdi. Havutça, “Görünen o ki genelde olduğu gibi yerelde de AKP’li siyasetçiler bunu bir alışkanlık haline getirmiş. Seçim yasaklarının başladığı bir süreçte Milli Eğitim Müsteşarı Yusuf Tekin’in bir siyasi partinin milletvekili adayı ile yan yana devletin resmi kurumunu siyasete malzeme yapması yanlıştır.” dedi.

Milletvekili adaylarının seçim çalışmaları kapsamında resmi kurumları ziyaret etmesinde bir sakıncanın bulunmadığını dile getiren Havutça, “Ancak resmi kurumların bu şekilde siyaset kurumuna malzeme edilmesi doğru değildir. Müsteşarlık kurumu, lise ve üniversite öğrencileri bir siyasi partinin malzemesi olarak kullanılamaz. Milli Eğitim Müsteşarı Yusuf Tekin ve Bandırma Öğretmenevi Müdürlüğü'nün siyaset kurumunun açık tarafı olarak kabul edilemez. Devletin hiçbir görevlisi kamu görevini herhangi bir partinin lehine avantaj olarak kullanamaz. Buna bütün kamu görevlileri de dahildir. Kamu görevlileri 1 Kasım’dan sonra bunun hesabını veremezler. Hukuk devleti ve demokratik ilkeleri hiç kimsenin çiğnemesine müsaade etmeyeceğiz. Herkes ayağını denk alsın.” ifadesini kullandı.