CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "İç güvenlik paketi, azıcık kalan demokrasi kırıntılarını bile yok eder. Sadece Tayyip Erdoğan'ın egemenliğine dayanan, sadece tek adamın diktatörlük hevesini destekleyen bu faşist İç Güvenlik Yasası'na hep beraber karşı çıkacağız, geçirtmeyeceğiz.” dedi.

CHP Malatya İl Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda 'Mahalle, Köy Temsilcileri ve Sandık Çevresi Sorumluları Eğitimi Programı' düzenlendi. Veli Ağbaba, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğini söyledi. Meclis'e gönderilen İç Güvenlik Paketi'ni eleştiren Ağbaba, tasarının Meclis’ten geçmesi halinde insanların birçok özgürlüğünün kısıtlanacağına işaret etti. Düzenlemenin yasalaşması halinde, Türkiye’nin 12 Eylül askeri darbesi sonrası ilan edilen sıkıyönetim idaresinden daha kötü duruma düşeceğine vurgu yapan Ağbaba, şöyle devam etti:

“Başbakan Ahmet Davutoğlu, her ne şekilde olursa olsun İç Güvenlik Paketi'ni geçireceğini söyledi. İç Güvenlik Paketi eğer Meclis'ten geçerse Türkiye'de var olan demokrasi kırıntılarının da yok olacağını herkesin bilmesi gerekiyor ve bu faşizme hep beraber karşı çıkmamız gerekiyor. Sadece Tayyip Erdoğan'ın egemenliğine dayanan, sadece tek adamın diktatörlük hevesini destekleyen, onu tekrar var etmeye çalışan bu faşist İç Güvenlik Yasası'na hep beraber karşı çıkacağız. Bunun Meclis'ten geçmemesi için Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri olarak bilin ki uğraş vereceğiz ve bunu geçirtmeyeceğiz. Buradan biz bunu açıkça söylüyoruz, biz orada (TBMM) olduğumuz müddetçe o İç Güvenlik Yasası geçmeyecek çünkü Türkiye'ye demokrasi getiren parti biziz."

ERDOĞDU: İKTİDAR CUMHURİYET'LE HESAPLAŞMA GÜNDEMİ İÇİNDE

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu ise 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerin Türkiye açısından bir dönüm noktası olduğunu dile getirdi. İktidar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet'le hesaplaşma gibi bir gündemin içinde olduğunu savunan Erdoğdu, “Hesaplaştıkları Cumhuriyet karşımıza demokrasi dışı, hukuk devleti dışı bir rejimin yolunu açtıklarını gösteren bir tablo çıkartıyor. Cumhuriyet'le hesaplaşmak demek demokrasiyi ortadan kaldırmak, hukuk devletini ortadan kaldırmak ve halkın özgür yaşamını, özgür düşüncesini engellemek anlamına gelir. Bunun için Türkiye, önümüzdeki seçimlerde gerçekten bir dönemeçte bulunmaktadır. Bizim açımızdan bu seçimler, Cumhuriyet Halk Partisi'nin özgürlük, demokrasi, eşitlik, kardeşlik, barış ve sosyal hak için mücadelenin en üst noktası olmak zorundadır.” şeklinde konuştu.