CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "CHP olarak akan kanın durması için elimizden geleni yapmaya hazırız. Biz silahlar değil, siyaset konuşsun diyoruz.” dedi.

Veli Ağbaba, Malatya'nın Kuluncak ilçesi Başören Mahallesi’ni ziyaretinde yaptığı açıklamada, Anadolu topraklarını diğer Ortadoğu coğrafyasından farklı kılan değerlerin bulunduğunu belirtti. Bu topraklarda tüm tahriklere karşın bir mezhep çatışması çıkmamasının, coğrafyaya kardeşlik tohumları ekenlerden dolayı olduğunu vurgulayan Ağbaba, “Onlar Pir Sultan'lar, Hacı Bektaş'lar, Mevlana'lar, Ahmet Yesevi'lerdir. Bugün hala Kuluncak’ta birbirimize kardeşçe bakıyorsak, Başörenle Sofular, Tersihanla İlısuluk birbirine kötü gözle bakmıyorsa, bu topraklara ekilen kardeşlik tohumları yüzündendir.” dedi.

“IŞİD, AKP’NİN ESERİ”

Türkiye’nin durumunun kötüye gittiğini, geçtiğimiz haftalarda Suruç’ta bir barış etkinliğinde 31 gencecik fidanın katledildiğini kaydeden Ağbaba, “O günden bu yana 50’nin üzerinde asker, polis şehit oldu. Eskisinden daha fazla tedirginiz. Bu coğrafyaya bin yıldan beri gelmiş en barbar örgüt IŞİD örgütü hem Ortadoğu’da etkin, hem de Türkiye’de yuvalanmış. Bir heyetle birlikte Adıyaman’da IŞİD’le ilgili incelemelerde bulunduk. Çalışmalar yaptık. STK’larla buluştuk. Bugün bu topraklarda IŞİD belası topraklarımız içine girmişse, IŞİD destekleniyorsa, sempati duyuluyorsa, kazanıyorsa, Suruç’ta katliam yapıyorsa bu maalesef Türkiye’yi 13 yıldır yöneten hükümet sayesindedir. Türkiye IŞİD’e elaman desteği veriyor.” diye konuştu.

“HERKESE BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR”

“CHP olarak akan kanın durması için elimizden geleni yapmaya hazırız” diyen Ağbaba, şöyle devam etti: “Biz silahlar konuşmasın, siyaset konuşsun diyoruz. Eski günlere dönmememiz gerekiyor. Burada herkese büyük sorumluluk düşüyor. Ama biz bunları konuşurken onbinlerce kilometre uzaktaki Cumhurbaşkanı terörle bir mezhebi ilişkilendirmeye çalışıyor. Anadolu topraklarına barıştan ve kardeşlikten başka hiçbir şey istemeyen bir mezhebi terörle suçlamak istiyor. Türkiye’nin dört bir yanından birliklerini beraberliklerini artırmak için doğdukları köye gelen Başörenlileri selamlıyorum. Her zaman bizimle birlikte mücadele ediyorsunuz, bizlerin mücadelesine destek veriyorsunuz. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partinin bayrağını dalgalandıran Başörenlilere saygılarımı sunuyorum.”