CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Türkiye’de bugün ismi konulmamış bir ekonomik kriz yaşandığını söyledi. Demirçalı, “Genel seçimler öncesi hükümet, ekonomideki kötü gidişatın faturasını kesecek kurbanı da buldu. Bu da Merkez Bankası’dır.” dedi.

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, yaptığı açıklamada, yaklaşan genel seçimler öncesi hükümetin çok ciddi ekonomik sorunlarla karşı karşıya olduğunu ifade etti. Demirçalı, şöyle dedi: “Bu sıkıntı, herkesin bildiği ama fazla dillendirmediği ekonomik krizdir. Hükümet ne kendini, ne milleti kandırsın. Bugün Türkiye’de ihracatçı, sanayici, iş adamı, tüccar, esnaf kan ağlıyor. Ekonominin lokomotif sektörlerinde yaprak kıpırdamıyor. Üretilen satılmıyor, satılanın yerine yenisi konulamıyor, borçlar ödenemiyor, alacaklar tahsil edilemiyor. Yatırımlar durdu, üretim azaldı, işçi çıkarmalar arttı. Sokaktaki vatandaştan holding sahibine kadar toplumun tüm kesimlerinin borcu her geçen ay katlanıyor. ‘Ya sabır’ çeken milletimiz, bir mucize bekliyor.”

"KURBAN BULUNDU, MERKEZ BANKASI"

Milletvekili Demirçalı, korku imparatorluğu üreten hükümetin, özellikle iş dünyası temsilcilerini de sindirdiğini, yaşanan ekonomik sorunlara rağmen kimsenin sesini çıkarmaya cesaret edemediğini söyledi. Demirçalı; piyasalarda had safhaya ulaşan durgunluğun yanı sıra ekonomik büyüme, enflasyon, işsizlik ve ihracat rakamlarına bakıldığında durumun vahametinin daha iyi anlaşılacağını kaydetti. Yaklaşan genel seçimler öncesi iyice köşeye sıkışan hükümetin, ekonomik sıkıntılardan sorumlu tutulacak bir kurban aradığının altını çizen Ali Demirçalı, “O kurban da bulundu, Merkez Bankası.” diye konuştu.

"BAŞKANI 'AJAN' İLAN EDEBİLİRLER"

Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın her fırsatta Merkez Bankası’nı en ağır şekilde eleştirdiğini hatırlatan Ali Demirçalı, şöyle devam etti: “Üretim, yatırım ve istihdamdaki sorunlara yüksek faizleri gerekçe gösteren, bu bağlamda durmadan Merkez Bankası’nı eleştiren hükümet, yakında Merkez Bankası Başkanı’nı ajan veya paralel yapının adamı ilan ederse şaşırmayalım. Yandaşlarını buna inandıran hükümet, genel seçim öncesi vatandaşı da inandırmanın peşindedir. Bıraksınlar artık bu kayıkçı kavgasını. Bıraksınlar ‘Merkez Bankası bağımsız, karışamıyoruz’ söylemlerini. Biz her şeyin farkındayız, milletimizin de farkında olması için elimizden geleni yapacağız.”