CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, geçtiğimiz günlerde Bedensel Engelliler Spor Federasyonu yönetiminin 16 branştaki faaliyetlerinin 15’ini durdurmasını eleştirdi. Kaplan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın yanıtlaması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bir soru önergesi verdi.

Kaplan, önergesinde, "TBESF'nin bünyesinde atıcılığın yanı sıra ampute futbol, tekerlekli sandalye basketbol, bilek güreşi, okçuluk, yüzme, yelken, tekerlekli sandalye tenis, badminton, atletizm, oturarak voleybol, masa tenisi, bocce, kayak, tekerlekli sandalye dans ve halter branşları yer alıyor. TBESF’nin resmi sitesinde konuyla ilgili şu açıklamaya yer aldı; ‘’Ödenek aktarılmadığından 25 Ocak 2015’te alınan kararla, 5-8 Şubat 2015 arasında Mersin’de düzenlenecek Atıcılık Türkiye Şampiyonası haricindeki etkinlikler ertelenmiştir. Spor Genel Müdürlüğü ise bütçe aktarımının ötelenmesini, TBESF’nin malî bütçesinin ibrasıyla ilgili sürecin devamına bağladı. Ancak TBESF Başkanı Demirhan Şerefhan, siyasetin üzerlerinde baskı kurduğunu, ‘pes’ diyecek hale geldiklerini belirten bir açıklama yaptı." dedi.

Önergedeki sorular şöyle:
- Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonunun ödenek sıkıntısı nedeniyle atıcılık hariç diğer tüm branşlardaki faaliyetlerini durdurma kararı alması, Bakanlığınızın federasyona ödenek aktarmamasından kaynaklanmaktadır.

- Bakanlığın bu kararıyla yüzlerce engelli sporcumuzun hayatını etkileyeceği, sporcular üzerinde psikolojik ve sosyolojik sorunlara sebep olabileceği kurumunuz tarafından dikkate alındı mı?

- TBESF Başkanı Demirhan Şerefhan, siyasetin kendi üzerinde dolayısıyla federasyon üzerlerinde baskı kurduğu, yıldırma ve bezdirme politikaları izlediği yönündeki beyanlarına Bakanlığınızın bir açıklaması olacak mı?

- Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesinde bulunan 16 branştaki faaliyetlerin 15’inin durdurulması bu branşlarda mücadele eden kaç sporcumuzu etkilemektedir?

- Spor Bakanlığı olarak bürokrasinin ve bürokratik işlemlerin dışında bir insiyatif kullanarak bu konunun çözü noktasında bir adım atmayı planlıyor musunuz?"