CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı, Meclis'te dört bakanla ilgili Yüce Dîvan oylamasına mesaj gönderdi. "Vicdanlara Mektup" başlıklı mektuplar hakkında konuşan Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, "Biz AKP'li vekillerin bugün bizi mahçup etmesini, utandırmasını, haksız çıkarmalarını bekliyoruz." dedi. Gençlik Kolları İzmir İl Başkanı Sinan Sarıküse de, "Ortada suç varsa milletimiz sizlerden bunların sahiplenilmesini değil, tam tersi cezalandırılmasını istemektedir.” diye konuştu. İzmir'deki CHP’li gençler, daha sonra TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e de bir mektup gönderdi.

Meclis'te bugün, AKP’li dört eski bakanla ilgili yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla Yüce Dîvan oylaması yapılacak. Savcılığın takipsizlik kararı verdiği, Meclis komisyonunun "Delil yok" dediği soruşturmayla ilgili CHP’li gençler, Ankara’ya mesaj gönderdi. Basmane semtinde bulunan PTT şubesinin önünde toplanan CHP’liler, "Vicdanlara Mektup" eylemi yaptı. "Halkın parası hırsızların elinde", "Gaz yedik, cop yedik ama haram yemedik", "Hamdolsun iyi çaldık", "Hırsızlık da fıtrattan mı", "Hükümet istifa", "Payı çalan siz, yargılanan biz" yazılı pankartlar taşıdılar. İçinde sahte dolarların bulunduğu ayakkabı kutularını yere koyan gençler adına açıklama yapan Genel Başkan Yıldız, AKP’li milletvekillerine oylamanın yapıldığı gün ellerine geçecek şekilde kargoyla mektup gönderdiklerini, mektupta vicdanlarına seslendiklerini söyledi. Yıldız, "Cumhurbaşkanı, başkanlık sistemi hayaliyle kaçak sarayda yaptığı toplantıda bakanlara talimat verdi. İddia ediyorum ki grup başkan vekillerine ve Meclis Başkanı'na şu söylendi: AKP'li milletvekillerinden, kullandıkları oyun fotoğrafı istendi. Bunun önüne geçmek için Meclis salonuna hiçbir telefon, kamera alınmasın. Milletvekilleri üzerindeki Cumhurbaşkanı baskısını kaldırmak, tarihî sorumluluktur. AKP'li vekillerin de çoğu, bu yargılamanın olması gerektiğine inanıyor. Adli tıp raporları, tapelerin gerçek olduğunu ortaya koyuyor. Biz AKP'li vekillerin bugün bizi mahçup etmesini, utandırmasını, haksız çıkarmalarını bekliyoruz. 1 Mart tezkeresine direnen, evlatlarını savaşa göndermeyen bir parlamento var. Parlamento'nun kirlenmemesi için vekillerin vicdanlarına sesleniyoruz. Karar olumsuz olursa elbet halkın vicdanında yargılanacaklar." dedi. İl Başkanı Sarıküse de, "Eğer ortada bir suç varsa milletimiz sizlerden bunların sahiplenilmesini değil, tam tersi cezalandırılmasını istemektedir. Çocuksuz bırakılmış aileleri, akşam yatağa aç giren çocukları unutmamanızı istiyoruz. Bazı karanlıklar, bugün aklanmaya çalışılmakta. Milletin oylarıyla bir yere gelen vekiller yapacak bunu. Siz de vicdanınıza kulak verin ve oylamayı bu doğrultuda gerçekleştirin." diye konuştu.

Açıklamaların ardından CHP'li gençler, sembolik olarak TBMM Başkanı Çiçek'e "Vicdanlara Mektup" başlıklı mektubu gönderdi.