Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Türkiye’nin yönetim sistemi değişmiştir' sözleri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu yönetiminden yapılan yazılı açıklamada, 14 Ağustos 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rize’de yaptığı konuşma hatırlatılarak, “Erdoğan bu sözleriyle Cumhuriyet düzeninin, Atatürk devrimlerinin, parlamenter demokrasinin, sosyal ve hukuk devletinin fiilen değiştiğini, hukukla filan bağlı olmayan bir tek adam diktası kurduğunu söylemeye çalışmaktadır. Dolayısıyla Erdoğan, değiştirilmesi teklif dahi edilemez Anayasa maddelerini ve cumhuriyet niteliklerini fiilen değiştirdiğini ikrar etmektedir. Böylece uygulamakla görevli olduğu Anayasa'yı da ihlal etmektedir.” denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözlerinin Türk Ceza Kanunu’nun 309. maddesinde tanımlanan Anayasa'yı ihlal suçu kapsamında olduğuna vurgu yapılarak, “Bu nedenlerle, Anayasa'yı açıkça ihlal eden Recep Tayyip Erdoğan, hiçbir dokunulmazlık gerekçe gösterilmeksizin, yargılanmalıdır, cezalandırılmalıdır. İşte bu nedenlerle, Recep Tayyip Erdoğan’ı, Cumhuriyetin savcılarına şikayet ettik.” ifadesi yer aldı.