CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Bakanlar Kurulu Toplantısı'na başkanlık etmesinin bir kaosun başlangıcı olduğunu savundu.


Serindağ, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu'nun sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlara tepki gösteren Serindağ, Cumhuriyet ile Türkiye'nin temelinin sağlam atıldığını ifade etti. Böyle bir ortamda Cumhuriyet dönemini bir parantez gibi, bir reklam arası gibi sayma anlayışının Cumhuriyet'e karşı sevgisizlik, saygısızlık olduğunu dile getiren Serindağ, bunun haddini bilmezlik olduğunu söyledi.

Anayasanın fiilen askıya alındığını ve uygulanmadığını dile getiren Serindağ, tüm hal, hareket ve davranışlarda bunun görülebileceğini kaydetti. "Belli ki Sayın Cumhurbaşkanı'nın ve hükümetin anayasa ile sorunu var. Ya anayasayı okumuyorlar, bilmiyorlar veyahut da anayasa ile sorunları var. Öyle olmasaydı bugünkü kaos yaşatılmazdı." diyen Serindağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edecek olmasının bir kaosun başlangıcı olduğunu savundu.

Anayasa'ya göre Cumhurbaşkanının Bakanlar Kurulu'na belirli şartlarda başkanlık edebileceğini hatırlatan Serindağ, "Ne oldu da bugün Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanıyor? Bizim bilmediğimiz, Türkiye'de olağanüstü bir durum, çok önemli bir hadise var da onun için mi Cumhurbaşkanı Bakanlar Kurulu'nu toplantıya çağırdı? Anayasa çok önemli hallerde olur diyor, gerektiğinde diyor. Anayasayı Sayın Cumhurbaşkanı dinlemiyor, Başbakan dinlemiyor ve Anayasa fiilen askıya alınmış durumda. Bu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin hazmedebileceği bir durum olmamalı ama ne yazık ki üzülüyoruz TBMM'den de bu konuda herhangi bir ses çıkmıyor." şeklinde konuştu.

"İlk makul şüpheli CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba oldu, ne diyorsunuz?" sorusuna ise Serindağ, "Bu bile maalesef Türkiye'nin geldiği durumun ne kadar içler acısı olduğunu gösteriyor. Yasin El Kadı bir zamanlar BM tarafından terörü desteklemekle itham edilmiş bir insandı." karşılığını verdi.

Dört eski bakan hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu Raporu'nun bu hafta Genel Kurul'da yapılacak görüşmelerine ilişkin soruya da Serindağ, "Ben her şeye rağmen sayın milletvekillerinin vicdanlarının sesini dinleyerek oylarını kullanabileceklerini umut etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.