AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu bir mega proje hazırladı 2035 yılını tarih verdi, 20 yıl sonra, kim öle kim kala. Kılıçdaroğlu o zaman herhalde Allah ömür versin ama 85-90 yaşını belki bulacak. Biz ise söylediğimiz şeyi 4 yıllık 8 yıllık programlarla söylüyoruz. Bir de diyor ki 'bana 4 yıl verin başka bir şey istemem'. Peki 4 yıl istiyorsun da niye projelerini 20 yıl ilan ediyorsun? Çünkü 4 yılda bizim hazinede biriktirdiğimiz bütün imkanları, bütün büyük kapasiteyi aynen SSK'daki gibi harcayıp tüketip gidecek." dedi.

Davutoğlu, Tekirdağ'da halka hitap etti.

"ŞİMDİ BİR KEMAL DAHA ÇIKMIŞ"

Türkiye'nin her yerinde AK Parti'nin olduğunu, Namık Kemal'in vatan idealini, Yahya Kemal'in İstanbul idealini, Mustafa Kemal'in istiklal idealini kendilerinin temsil ettiğini kaydeden Davutoğlu, "Şimdi bir Kemal daha çıkmış ama bu Kemal'in bunlarla alakası yok. O Kemal ne Namık kemali bilir ne Yahya Kemal'i ne de Mustafa Kemal'in istiklal idealinden haberi vardır." ifadelerini kullandı.

"NOTERE İHTİYACIMIZ YOK"

2013 yılına büyük hedeflerle yürüdüklerini belirten Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu bir mega proje hazırladı 2035 yılını tarih verdi, 20 yıl sonra, kim öle kim kala. Kılıçdaroğlu o zaman herhalde Allah ömür versin ama 85-90 yaşını belki bulacak. Biz ise söylediğimiz şeyi 4 yıllık 8 yıllık programlarla söylüyoruz. Bir de diyor ki 'bana 4 yıl verin başka bir şey istemem'. Peki 4 yıl istiyorsun da niye projelerini 20 yıl ilan ediyorsun? Çünkü 4 yılda bizim hazinede biriktirdiğimiz bütün imkanları, bütün büyük kapasiteyi aynen SSK'daki gibi harcayıp tüketip gidecek. İzin vere misiniz? Şimdi o 2035'e vade veriyor, noteri de şahit gösteriyor. Bizim notere ihtiyacımız yok. Bizim noterimizi ney biliyor musunuz? Geride bıraktığımız eserler. AK Parti söz verdi mi yapar, notere ihtiyaç yok." şeklinde konuştu.

"KEM KÜM"

Alanda bulunanların 'Mursi'yi alalım Kemal'i verelim' diye slogan atması üzerine Davutoğlu, şunları söyledi: "Aman Mursi ile Kemal'i karşılaştırmayın. Biri darbe mağduru biri darbe yanlısı. Biz sorarız 27 Mayıs'a karşı mısın? Kem küm. 'Karşıyım' diyemez. Biz sorarız 28 Şubat'a karşı mısın Kılıçdaroğlu? Kem küm. Sorarız, 27 Nisan e muhtırasına niye dik durmadınız bizimle beraber? Kem küm. Bunlar demokrasiye inanmaz, bunlar iktidara gelmek her türlü vesayete darbeye çanak tutarlar, çanak." diye konuştu.

Davutoğlu'nun konuşmasının ardından AK Parti Tekirdağ milletvekili adayları alanda bulunanlara tanıtıldı. Davutoğlu milletvekilleriyle birlikte alanda bulunanları selamladıktan sonra eşi Sare Davutoğlu ile birlikte vatandaşlara karanfil attı.