Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Soruyorum kendilerine, ben eğer başarısız olursam AK Parti Genel Başkanlığı görevini bırakmaya hazırım, siz hazır mısınız diye soruyorum, çıt yok. Niye? Millete güvenmiyorlar da ondan." dedi.

Davutoğlu, Kocaeli'nin İzmit ilçesindeki Perşembe Pazarı alanında halka hitap etti. Muhalefet parti liderlerini eleştiren Davutoğlu, "Soruyorum kendilerine, ben eğer başarısız olursam AK Parti Genel Başkanlığı görevini bırakmaya hazırım, siz hazır mısınız diye soruyorum, çıt yok. Niye? Millete güvenmiyorlar da ondan. CHP Genel Başkanı diyor ki oyumu kaybetmezsem yerimde kalırım. Oyu ne? Yüzde 23, 24, 25. Yüzde 25 ile iktidar olunur mu? MHP Genel Başkanı da aynısını söylüyor, yüzde 15'ten düşmezsem yerimde dururum diyor. Yüzde 15 ile iktidar olunur mu? HDP eş başkanının durumu daha vahim. Sorumluluk bende olursa istifa ederim diyor. Halbuki Genel Başkan demek başarının da başarısızlığın da sorumluluğunu üstlenmek demek." diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, CHP ve HDP'nin aynı dili kullandığının altını çizerek, şöyle devam etti: "Bakın CHP ve HDP aynı dili kullanıyor. İkisi de Diyaneti kaldıracağım diyor. Biri Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır diyor diğeri İsrail'de niye büyük elçiliğimiz yok diye soruyor. Biz bunların hepsine dersini vereceğiz. Şimdi Kılıçdaroğlu seneler sonra coğrafya öğrenmeye başlamış. 'Türkiye merkez ülkedir' diyor. Türkiye'nin merkez ülke olduğunu dünyaya kim gösterdi? Şimdi fark ettiler Türkiye'nin merkez olduğunu. Bunlar Osmanlıdan utanır bunlar Selçukluyu bilmez. Anadoluyu merkez kılıp bir mega kent kuracaklarmış. Biz bunu zaten yaptık ama büyük mega projeler olarak, şu anda dünyanın en büyük hava limanını İstanbul'da inşa ediyoruz. 150 milyon kapasiteli. Oradan gelin boğaza. Dünyanın en uzun kuleli asma köprüsünü yapıyoruz. Boğazın altından 3 katlı tünel yapıyoruz."

7 Haziran'da muhalefet partilerine cevap vereceklerini kaydeden Davutoğlu, "Şimdi Kılıçdaroğlu konuşuyor. Daha İzmir'i bile idare edemeyenler Türkiye'yi idare edebilir mi? Türkiye'ye mega projeler getirebilir mi? Biz Türkiye'nin etrafında bir gönül bağı kuruyoruz. Şimdi CHP vaktinde bu Allah'u Ekber nidalarını bu semalardan indirmişti. Onu tekrar bu semalara getiren Adnan Menderes'e bir kez daha rahmet diliyoruz. 7 Haziran'da bunların hepsine cevap vereceğiz. Orta Asya'dan Balkanlara bütün kardeşleri birleştirmek için sandığa gideceğiz." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, Kocaeli'ndeki mitingten sonra İzmir'e hareket etti.