Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı ulaşım devrimini devam ettirmek istediklerini belirterek, “Ankara - İstanbul arası 1.30 saate düşecek. Artık öyle bir imkana kavuşacağız ki, neredeyse İstanbul’da yaşayıp Ankara’da çalışmak, İstanbul’da çalışıp Ankara’da yaşamak dahi mümkün olacak. Bunlar Kılıçdaroğlu’nun palavraları değil. Bunlar icraate girecek AK Parti vizyonu.” dedi.

Yenimahalle - Şentepe teleferik hattı 2. etabın açılışına katılan Başbakan Davutoğlu, programda yaptığı konuşmada, bir takım tuzaklar kuranların var olduğunu söyledi. Davutoğlu, “Milletin meydanlarda buluşamayanlar, kapalı kapılar ardında bir takım tuzaklar için buluşuyorlar. Bir bakıyorsunuz HDP’nin sözcüsü, Paralel’i sözcüsü HDP’nin belediye başkanıyla görüşüyor. Bir bakıyorsunuz MHP bir şey söylüyor, CHP destekliyor. HDP bir şey söylüyor, MHP destekliyor. Bütün hesapları dört yanlışı bir araya getirerek bir doğruyu götürmek. CHP’yi, MHP’yi HDP’yi, paraleli ama burası siyaset meydanı burada bir doğru dört yanlışı götürür. Elif gibi durarak bu dört yanlışı mezarlığa gönderecek miyiz?” diye sordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan alının miras üzerine çok daha ileri hedefleri gerçekleştirip, ulaşım devrimini devam ettirmek istediklerini belirten Başbakan Davutoğlu, “Bu çerçevede Ankara - İstanbul arası 1.30 saate düşecek. Artık öyle bir imkana kavuşacağız ki, neredeyse İstanbul’da yaşayıp Ankara’da çalışmak, İstanbul’da çalışıp Ankara’da yaşamak dahi mümkün olacak. Bunlar Kılıçdaroğlu’nun palavraları değil. Bunlar icraate girecek AK Parti vizyonu. Yozgat’ta söylemiştim; 'kuru söğütten düdük kavlamaz' demiştim. Bunlar kuru söğüt gibi eski Türkiye partilerinden hiçbirinde hayır gelmez. Bunlar ittifak yaparlar AK Parti’yi engellemeye çalışırlar.” diye konuştu.