Başbakan Ahmet Davutoğlu Kars'ta Cumhuriyet meydanında halka seslendi. Başbakan, Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Genel Başkanı Sehattin Demirtaş ile arasındaki polemiğe değindi ve Demirtaş'ın Kürt dedelerinden özür dilemesini istedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ardahan mitingi sonrası Kars'a geldi. Davutoğlu alana gelmeden Kars semalarında 2 Kobra helikopteri sık sık tur attı. Davutoğlu, Karslılara hemşehrim diye hitap etti. Bunu lafsen söylemediğini ifade eden Başbakan, "1987 yılında eşim mecburi hizmet için Kars'a geldiğinde burada aylarca kaldım." dedi.

AK Parti'ye 3'te 3 Kars hediyesi isteyen Başbakan, meydanda bulunan vatandaşlara, 'Verecek miyiz? Verecek miyiz? Verecek miyiz?' diye üç defa sordu. Davutoğlu, 'Kardeşliğimizi koruyacak mıyız?' diye sordu, alandan ise 'Evet' sesleri yükseldi.

'LİDERLERİN BİRBİRLERİNE SAYGI GÖSTERMESİ İYİDİR'

Siyasi polemiklere de değinen Başbakan, "Ben Osmaniyede Bahçeli'yi yuhlatmayınca Kılıçdaroğlu da dün Ardahan'da örnek almış, iyidir. Liderlerin birbirlerine saygı göstermesi iyidir." dedi.