Başbakan Ahmet Davutoğlu, Düzce Anıtpark’ta yaptığı konuşmada, muhalefeti kendilerine karşı ittifak yapmakla eleştirdi.

Zonguldak’tan Düzce’ye helikopter ile gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan eşlik etti.
Mitingde ilk konuşmayı Aile ve Sosyal Politikalar bakanı Ayşenur İslam yaptı. İslam, Düzcelilere, miting alanını doldurdukları için teşekkür etti, destek istedi.
İslam, Düzcelilere '7 Haziran'da yüzde kaç oyla Ak Parti’yi iktidar yapacaksınız?' diye sordu. İslam, "Düzce inşallah 3-0 yapacak." dedi.

Bakan İslam’ın ardından Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin sahneye çıktı. Şahin, geçtiğimiz yıl yerel seçimler öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bu meydana geldiğini hatırlattı, 19 Mayıs gibi önemli ve anlamlı bir günde Düzce’de olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu konuştu. Düzce'ye yapılan yatırımları sıralayan Başbakan Davutoğlu, daha sonra gündemle ilgili konulara değindi.
Muhalefeti eleştiren Davutoğlu, "Düşman kardeşler karşımızda birleşiyor. MHP HDP ile aynı çizgide buluşuyor. İç güvenlik reformunda 6-7 Ekim olayları bir daha olmasın diye reform çıkardık. Onlar aynı safta engellemeye çalıştı. Bunlar molotof cephesi. Şimdi de paralel cephesi oldular. Bizim siyasetimizde şiddet yoktur, nefret yoktur, öfke yoktur, biz muhabbet, aşk, kutlu yürüyüşün yolcularıyız. Tek bir AK Partili şiddete bulaşmamıştır, eylemin içinde olmamıştır. Bu HDP Eş Başkanının kendisi siyaset yapıyor, dağda kardeşi terörist, bir ayağı dağda bir ayağı ovada siyaset olmaz. Gelecekler milletin huzuruna.
CHP, DHKP-C ile irtibatlı kişileri bünyesinde barındırıyor. Bunlar millete hizmet edebilirler mi, bunlar milli birliği koruyabilirler mi? Böyle kudretli bir devletin vatandaşı olmaktan memnun musunuz? Türkiye’yi kim kudretli kıldı, Türkiye yi IMF'nin kapısından kim çekip aldı, başı dik bir devlet olarak kim tanıttı? Peki şimdi bunlar 4'ü bir araya gelip eski Türkiye'yi kurmak istiyorlar yani koalisyon devleti. Siz buna razı olur musunuz? HDP, CHP birleşti, MHP de ona katıldı. Paralelle birlikte eski Türkiye partisi olacaklar. Bizi engellemeye çalıştılar. Darbe hazırlıkları yaptılar, kurucu genel başkanımızı yasakladılar, partimizi kapatma davası açtılar, Gezi olayları yaptılar. Bizi durdurabildiler mi? 17 Aralık kumpasını kurdular, durdurabildiler mi? 7 Haziran'da yükselen Türkiye'yi durdurabilirler mi?" şeklinde konuştu.

Davutoğlu’nun konuşmasının ardından milletvekilleri ve adayları sahneye çağrıldı. Ardından Davutoğlu ve eşi kalabalığa karanfil attı.