Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye sınırında bulunan Kilis'in Elbeyli ilçesindeki vatandaşlarla sohbet etti. Dağ Hudut Karakolu ziyareti öncesi Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'le birlikte bir kahvehanede oturan Davutoğlu, vatandaştan askerlere sahip çıkmasını istedi.

Gaziantep Havalimanı'ndan yoğun güvenlik önlemleri altında Kilis'in Elbeyli ilçesine geçen Davutoğlu'nu havadan da iki askeri helikopter korudu. IŞİD saldırısı sonucu şehit düşen Astsubay Yalçın Nane'nin görev yaptığı Dağ Hudut Karakolu'na geçmeden önce vatandaşlarla sohbet eden Davutoğlu, şehit Nane için, “O sizin de evladınızdı.” yorumunu yaptı. Vatandaşların askere, askerin de vatandaşlara emanet olduğunu söyleyen Davutoğlu, çocuklarla da bir süre sohbet etti. Buradan da Dağ Hudut Karakolu'na geçen Davutoğlu, incelemelerde bulundu.

Davutoğlu, İçişleri, Milli Savunma ve Maliye bakanları, eski bakan Efkan Ala ile Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ile birlikte görevi devredeceği Kara Kuvvetleri Komutanı Hulusi Akar'ın da eşlik ettiği ziyaret kapsamında askerlerle öğle yemeği yedi. Hudut tekmiliyle karşılanan Davutoğlu kendisine verilen Türk bayrağını öperek teslim alırken, gözlemevinde de incelemede bulunup askeri yetkililerden birifing aldı.

Elbeyli'den ayrılan Davutoğlu, ardından şehidin Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde bulunan Seyrantepe askeri lojmanlarındaki evine gitti. Eşi Sare Davutoğlu'nun da bulunduğu ziyarette aileye taziye dileklerini ileten Davutoğlu, dışarıda da Türk bayraklarıyla karşılandı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı lojmanlardan ayrılan Davutoğlu bu sefer de işadamı Mehmet Salih Acar'ın vefatından dolayı Acar ailesine taziye ziyaretinde bulundu.