Başbakan Ahmet Davutoğlu 2 polisin şehit olduğu Ceylanpınar’da, “Suriye’den ülkemize tehdit teşkil ederse tepelerine biner, cezalarını veririz. Bir şehidimizin kanına girenlerin hesabını mutlaka sorarız.” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine geldi. Gaziantep’ten helikopter ile Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine gelen davutoğlu TİGEM arazilerine indi. Başbakan, buradan 22 Temmuz’da PKK tarafından şehit edilen Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar’ın çalıştığı ilçe karakoluna geçerek buradaki mesai arkadaşlarına baş sağlığı diledi. Telsizden anons ederek tüm polislere başsağlığı dileyen Davutoğlu, burada şehitlerin ailesi ile de telefon ile görüştü. Emniyetteki görüşmenin ardından yaklaşık 2 kilometre mesafede olan belediyeye yürüyerek geçen Davutoğlu, yolda kendini bekleyen vatandaş ve esnafla hasbihal etti. Sınır boyu yürüyen Başbakan Davutoğlu, belediyeye yakın bir yerde Belediye Başkanı Menderes Atilla tarafından karşılandı.

Belediye balkonuna çıkan Davutoğlu, burada bekleyen vatandaşlara seslendi. PKK ve IŞİD terör örgütüne buradan mesaj veren Davutoğlu, “Bugün sabah Dağ Karakolunda verdiğimiz tablo ile sınır ötesine şu mesajı verdik; Bir şehidimizin kanına girenlerin hesabını mutlaka sorarız. Eğer bir daha sınırımızın ötesinden DEAŞ terör örgütü veya herhangi bir başka örgüt, yada yüz metre ileriden Suriye’den ülkemize bir tehdit teşkil ederse aynen 23 Temmuz gecesi gibi tepelerine biner cezalarını veririz.” dedi.

CEYLANPINAR’IN EN UZUN CADDESİNE ŞEHİT İSİMLERİ VERİLECEK

Başbakan Davutoğlu, Ceylanpınar’ın en büyük caddelerine şehit isimleri verileceğini açıkladı. Vatandaştan polisler için helallik isteyen Davutoğlu, halka ‘polisten zarar gördünüz mü’ diye sordu.

Selahattin Demirtaş’ın Bürüksel’e gitmesini eleştiren Davutoğlu, “Avrupa ülkelerinden yardım istemeye gidiyorlar. Çünkü Ceylanpınarlıların yüzüne bakacak yüzleri yok. Biz buradayız Allah şahit olsun ki biz kıyamete kadar buradayız.“ dedi.

Hiçbir zaman çatışmayı savunmadıklarını sözlerine ekleyen Davutoğlu, şunları söyledi: “Eğer polislerimiz uyurken bir gece katletmeyi düşünüyorlarsa çatışmasızlıktan kastettikleri şehirlerimiz etrafında işkence ettikleri mahkeme veya başka şeyler kurmak, vatandaştan haraç almayı kast ediyorlarsa buradan sesleniyorum; Kamu düzenini bozan kim olursa olsun ne niyetle olursa olsun mutlaka cezalandırılacaktır.”

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla ise PKK’ya sert sözlerle yüklendi. Bir buçuk yıllık belediye başkanlığı görevi süresince kendisine 4 defa suikast düzenlendiğini vurgulayan Atilla, “Sizin demokrasiniz bu mu?” diye sordu. Atilla, yılmadıklarını, yılmayacaklarını söyledi.