Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), HDP’nin Mersin ve Adana il başkanlıklarının bulunduğu binalara yönelik saldırıyı, "AKP provokasyonlarına bir yenisini daha ekledi." şeklinde değerlendirdi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Emine Ayna ile Kamuran Yüksek, HDP’ye yönelik saldırılarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Yapılan açıklama şöyle: "7 Haziran 2015 seçimleri öncesi HDP’nin yükselişinden korkan AKP provokasyonlarına bir yenisini daha ekledi. Otoriter tekçi zihniyet ve üsluplarını daha da sivrileştirerek demokrasi güçlerini baskılayıp sindiremeye çalışmaktadırlar. Erdoğan’ın ve AKP’nin önüne son dönemlerde gelen seçim anketleri kendilerinde büyük bir tedirginlik ve korku yaşatmıştır. HDP’nin toplum nezdinde önlenemeyen yükselişi karşısında kendi düşüşlerini gördükleri için daha da saldırganlaşmaktadırlar. Erdoğan, Türkiye'ye başkanlık sistemini getirmek, AKP ise içine girdiği çözülme ve güç kaybını önlemek için her türlü provokasyonlara başvuracak kadar pervasızlaşmıştır.

Erdoğan ve AKP hükümet yetkililerinin son dönemlerde yaptıkları açıklamalara bakıldığında, bir takım operasyon ve provokasyonların hazırlığı içinde oldukları rahatlıkla görülecektir. Geçtiğimiz günlerde AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun 'oraları başınıza yıkarız' ve Yalçın Akdoğan’ın özgürlük hareketini kastederek ‘ateşle oynayan kendini yakar’ söylemleri, savaş çığırtkanlığından başka bir anlam ifade etmemektedir. Dolayısıyla bu saldırıların baş sorumlusu meydan meydan dolaşıp HDP’ye hakaret eden ve hedef gösteren Cumhurbaşkanı ve Hükümet'tir.”