HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Cumhuriyet gazetesini hedef gösterdiğini söyledi. Demirtaş, "Sayın Davutoğlu! ortada bir yanlış varsa İsrail Başbakanı ile kol kola yürüyen sensin. Hz. Peygamber bütün İslam aleminin peygamberidir. AKP ve onun etrafındaki bir gurup tetikçi, buradan kendine siyasi rant çıkarmaya çalışıp başkalarına saldırı haline getirmesin.” dedi.

Selahattin Demirtaş, Küçükçekmece’de Garip Dede Dergahı’nda Alevi Vakıfları Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu ve Alevi Bektaşi Federasyonu temsilcileriyle bir araya geldi.

Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Brüksel’e giderken Cumhuriyet gazetesine yönelik yaptığı açıklamalarını eleştirdi. Demirtaş şunları dile getirdi: “Bu ülkenin başbakanı, sözcüleri ve milletvekilleri günlerdir büyük bir tahrik ve provokasyon faaliyeti çalışması yürütüyorlar. Bu ülkeyi yöneten insanlar, maalesef gerilimden ve tahrikten yeterince tatmin olmadılar ki toplumdaki gerilimi yükseltecek, derinleştirecek bir tutum sergiliyorlar. Başbakanın kendisi Paris’te Charlie Hebdo yürüyüşüne katılıyorum diye iddia ediyor. Yani orada o derginin dayanışma gösterdiğini iddia ediyor. Buraya döndüğünde o dergi ile bir dayanışma yapan bir gazeteyi linç edecek bir çalışma gerçekleştirecek. Bu başlı başına bir tutarsızlık ve iki yüzlülüğün göstergesidir. Başbakan açıkça çıkıp Cumhuriyet gazetesine teşekkür etmesi gerekiyordu. Çünkü ortada bir saldırı ve Hz. Peygambere bir hakaret yok. Ortada Paris’teki terör saldırısına karşı bir dayanışma var. Başbakan Paris’teki vahşi katliam için IŞİD, El Kaide iş birliğinin bütün dünyada iyice tartışılır ve Türkiye’de iyi teşhir olması dolayısıyla kendi üzerinde oluşan baskıyı başka yere atmaya çalışıyor. Siz insanları hedef gösterecek bir üslupla başbakan sıfatıyla bu şekilde yaklaşırsanız, ülkede iç barış giderek zorlaşır.”

“Hz. Peygamber bütün İslam aleminin peygamberidir.” diyen Demirtaş, “Yani başbakan neyi yapmışsa onlar da onu yapmış. Eğer ortada bir yanlış varsa Sayın Davutoğlu gidip İsrail Başbakanı ile kol kola yürüyen sensin. Yanlışsa Paris’te ki yürüyüş yanlıştır. Paris’teki yürüyüş dayanışması doğruysa Türkiye’de de dayanışma içerisinde olanları hedef göstermekten vazgeçin. Hz. Peygamber küçük bir gurubun malı falanda değildir. Bütün İslam aleminin peygamberidir. AKP ve onun etrafındaki bir gurup tetikçi, buradan kendine siyasi rant çıkarmaya çalışıp başkalarına saldırı haline getirmesin. Çıkıp açıkça IŞİD iş birliğinin hesabını versinler.” diye konuştu.