Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Kadınlara bir cumhurbaşkanı olarak ahlak dışı, edep dışı hakareti aynen iade ediyoruz." dedi.

Demirtaş, Batman’da partisince düzenlenen mitingde konuştu. Farabim Meydanında düzenlenen mitingde konuşan Demirtaş, Batman’ın Batman olalı böyle güzel bir atmosfer görmediğini ifade ederek, "Batman seçimini tamamlamış. Batman 7 Haziran'ı beklememiş. Önümüzde sadece birkaç gün kaldı. Bu fotoğraf Türkiye'nin dört bir yanında düğün havası olacak. Halay horon el ele verip kardeşlik mesajları tüm yurtta coşkuyla kutlanacak. Alevi Sünni ayrımı yapanlara karşı siz el ele verdiniz ya, Ermeni'yi, Yezidi'yi yuhalatana karşı siz el ele verdiniz ya, biz artık bu ülkenin yönetileni değil yöneteni olmak istiyoruz dediniz ya o yüzden barış ve kardeşlik eliniz her yerde tutuluyor." dedi.

Seçim çalışmalarını birçok şehirde gerçekleştirdiklerini belirten Demirtaş, "İzmir, Aydın, Muğla, Bursa ve birçok ilde miting düzenledik. Her yerde aynı heyecan aynı kalabalıkla karşılaştık. Bütün halklar el ele verdik ya bu barış ve kardeşliği gösterdi. Bu coşkulu yürüyüşün her gün büyüyerek patlayarak ilerleyen bu coşkulu yürüyüşün kimleri paniklettiğini kimleri korkuttuğunu görüyorsunuz." şeklinde konuştu.

'EDİ İLE BÜDÜ MEDYAM MEYDAN DOLAŞIP YALANLARLA İFTİRALARLA HDP’Yİ BARAJ ALTINDA BIRAKMAYA ÇALIŞIYOR'

Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan için 'Edi ile Büdü' ifadesini kullanarak, "Edi ile Büdü medyam meydan dolaşıp yalanlarla, iftiralarla HDP’yi baraj altında bırakmaya çalışıyor. 2 aydır seçim kampanyası yürütülüyor. Hiçbir yerde HDP’ye iftira atmadan, HDP’ye kötülemeden miting yapmadılar. 7 Haziran’da halktan öyle bir tepki. öyle bir cevap alacaklar ki, bir daha da halkın huzuruna çıkacak yüzleri olmayacak." diye konuştu.

'CUMHURBAŞKANI DEĞİL KRAL DA OLSAN PADİŞAH DA OLSAN SEN KENDİNİ NE ZANNETSEN DE BU ÜLKENİN KADINLARINA ÖYLE EDEPSİZCE HAKARET EDEMEZSİN'

Demirtaş, Erdoğan’ın Iğdır’da kendisine sırtını dönen kadınlara yönelik sözlerini ise şöyle eleştirdi: "Iğdır’da kendisinin çirkin politikalarına sırtını dönen ve protesto eden kadınlara bir cumhurbaşkanı olarak ahlak dışı, edep dışı hakareti aynen iade ediyoruz. Bir cumhurbaşkanı değil kral da olsan padişah da olsan sen kendini ne zannetsen de bu ülkenin kadınlarına öyle edepsizce hakaret edemezsin."

'SARAYIN BAHÇESİNDE OTLAYAN DAVARLAR VAR YA'

"Bu seçimin yenilgisini sadece Ahmet Hoca'nın üzerine atamazsın" diyen Demirtaş, şöyle devam etti: "Seni de valilerini de kaymakamınızı da yenmiş olacağız. Arkanızdan para savurup gelen iş adamlarınız var ya, sarayın bahçesinde otlayan davarlar var ya onları da yeneceğiz. Ben sizi temsilen siyasete girdim. Herkes Müslüman değil, olmak zorunda da değildir. Benim kabem Mekke'dedir. Buna rağmen ısrarla yalan söylemeye devam ediyorlar. Benim Kabem Taksim değil ama siz yönünüzü paraya çevirerek hayatınızı yozlaştırmışsınız. Sizin kıbleniniz dolar desteleri olmuş. Gün artık zorbadan hesap sorma günüdür."

Batman’ın işsizlik konusuna da değinen Demirtaş, "Bugün Batman, Türkiye'nin en işsiz kentidir. Çalışanlar da kölelik şartlarında asgari ücretle ya da sosyal güvencesi olmadan çalışan kardeşlerimdir. Halkı işsiz bırak, aç bırak, ucuz iş gücü olarak sermayenin büyük para babalarının önüne köle gibi at. Bu dünyanın her yerindeki en alçak politikadır. Deremizi nehrimizi, ormanımızı onlara peşkeş çekerler. Dünyanın her yerinde sağcılar insanlığı, doğayı satarlar. Paraya değiştirmeyecekleri bir şey yoktur." diye konuştu.

Önce iç barışın sağlanması gerektiğinin altını çizen Demirtaş, "Bu topraklar büyük insanlığın yeryüzüne yayıldığı merkezdir. İlk tarım burada yapıldı, ilk ev burada yapıldı. İnsanlığın merkezi olan bu topraklar artık insanlık onurunun ayağa kaldırıldığı yer olmak zorundadır. Önce iç barışımızı sağlamak zorundayız. Birbirimize karşı siyasi etik ve ahlak çerçevesinde yaklaşmak zorundayız. Başka siyasi görüşler olacaktır. Her birine kendimizi anlatacağız. Ama hiçbir siyasi parti bizim düşmanımız olmayacak. Hiçbir siyasi görüş de bize düşmanlık yapmaya kalkmasın. Düşmanca siyasetten en çok halk zarar gördü." dedi.

'ZULÜMLERİNİN, IŞİD TECAVÜZ ORDUSUNA GÖNDERDİKLERİ YARDIMLARININ HESABI SORULACAK, KORKULARI OLMASA NİYE BU KADAR PANİKLESİN'

7 Haziran'da 'sandıklarda HDP'de birleşelim' diyen Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: "HDP'nin rengarenk çiçek bahçesinde buluşalım. Biz iktidara geldiğimiz gün bu ülkenin barışı kardeşliği teminat altına alınmış demektir. Yemen'de, Irak'ta, İran'da nerede bir ezilen varsa artık taraf tutmadan, mezhepçilik yapmadan, IŞİD barbarı gibi ayrımcılık yapmadan insanların mazlum kimliğiyle yanlarında olacağız. Zulümlerinin hesabı sorulacak. IŞİD tecavüz ordusuna gönderdikleri yardımlarının hesabı sorulacak. Korkuları olmasa niye bu kadar paniklesin."

'SARAYIN KAPILARINI HALKA AÇACAĞIZ'

Ak Sarayın kapısını halka açacaklarını dile getiren Demirtaş, "İlelebet iktidar olacaksın diye bir şey yok ki. Sarayın kapısı açılacak ve bu halk o saraydan içeri girecek. Şu kadar gururun varsa AKP kaybettiğinde ben de kaybettim deyip sarayı boşaltırsın inşallah. İnşallah Cumhurbaşkanlığı Sarayı halka tepeden bakmayan birine verilecek. Kadın gençlik merkezi olsun, siz kullanın. Biz sarayda değil halkın hizmeti için sokaklarda olmak zorundayız. 7 Haziran sonrası işte yeni bir yaşam yeni bir gelecek kuracaksak iktidarı da ekonomiyi de değiştireceğiz." diye konuştu.

'PARTİ OLARAK DÜŞMANIMIZ YOK'

Vatandaşları provokasyonlara karşı uyaran Demirtaş, son olarak şunları kaydetti:
"Provokasyonlara karşı dikkatli davranalım. Bizim parti olarak asla düşmanımız yok olmayacak. Bizim dilimizle pratğimiz de bundan başka olmamalı. Biz barajı aşınca sadece biz kazanmış olmayacağız. Bugün baraj sorunu yaşayan çok sayıda parti var. Bakın Sadet Partisi, HÜDA-PAR ve diğerlerinin Parlamento'ya gelmesini istiyoruz. Bizim rakibimiz olur önemli değil. Biz meseleye bu açıdan bakmayacağız. Bize hakaret de etseler küfür de etseler bize düşen şey eşitliğe inanarak bütün halkın önünü açmaktır. Batman'da ensemize alçak namlular değdiğinde de bu oyunlara gelmedik. Batman'ın da Ankara'nın da Antalya'nın da kaderini değiştireceğiz. 7 Haziran'da herkesi seferberlik şeklinde sandık başına bekliyoruz."

Demirtaş'ın mitingini izleyen vatandaşlar arasında zaman zaman arbede yaşanırken, birçok vatandaşın Türk bayrağı ile mitinge geldiği de dikkat çekti.