HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi. Demirtaş, "Sağa sola bu şekilde emirler yağdırarak, karşında boyun bükmeyenin boynunu vurdurmaya çalışarak, bu ülkede cumhurbaşkanlığı makamını dolduramazsın." dedi.

Selahattin Demirtaş, bugünkü programı kapsamında Bahçelievler'de Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Ziyaret sonrası, gündeme ilişkin soruları cevaplayan Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi. Demirtaş, “Bu ülkede herkesin sorunu var. Kürt’ün sorunu katmerlidir. Herkesin sorunu bir tane ise Kürt’ün sorunu iki, üçtür. Yoksa sorunsuz yurttaş yok bu ülkede. Herkesin derdi sorunu var. Ancak Sayın Cumhurbaşkanı desteklediği partiye, AKP’ye oy kazandırmak için koskocaman bir halkı rencide etmekten vazgeçmeli artık. Ortada bir barış, müzakere süreci var bunu böyle elinin tersi ile iterek milliyetçi oyları kapmak için ülkeyi ateşe atmanın hiçbir önemi yok. Hatta ona kalsa Kürt yok diyecek ama ona cesaret edemiyor. Fakat o yok dedi diye kimse yok olmuyor. Bizler her daim sorunlarımızın siyaset, demokrasi ve diyalog çözülmesi yanında olduk. Seçim sonrasında da bu tavrımız sürdüreceğiz. Ona şunu hatırlatıyorum; senden büyük Allah var! Sağa sola bu şekilde emirler yağdırarak karşında boyun bükmeyenin boynunu vurdurmaya çalışarak bu ülkede cumhurbaşkanlığı makamını dolduramazsın.” açıklamasını yaptı.

'KIBRIS'TA İSTEDİĞİ ADAY SEÇİLMEDİĞİ İÇİN FIRÇA ÇEKİYOR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın KKTC Cumhurbaşkanı ile ilgili söylediklerine de değinen Demirtaş, şöyle devam etti: “Burayla yetinmiyor KKTC’ye fırça atıyor. Kıbrıs Cumhurbaşkan'ını daha tebrik etmeden ‘ağzından çıkanı kulağın duysun’ diyor. Budur demokrasi anlayışı. Kıbrıs’ın Cumhurbaşkanı yüzde 67 oyla seçilmiş. Hani milli irade, hani sandığa saygı? Niye, çünkü ona biat etmiyor. Çünkü onun istediği aday seçilmedi. Tebrik bile etmiyor, fırça çekiyor. Bağımsızlığı ilan etmiş bir ülkenin başkanı. Kıbrıs öyle bir ülke. ‘İlle bizim yavrumuz olacaksın’ diyor. ‘onlar hayır eşit olsak olmaz mı’ diyor. ‘O da hayır yavru kalın diyor. Anlayış budur Kürtlere de böyle bakıyor. ‘Etle tırnak gibi olacaksınız’ diyor. Biz tırnak olacağız bey efendi et olacak. Bütün dünyada eşitlik lafta sözde kalmamalı pratiğe geçmeli.”