HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ağrı’da terör örgütünün askerlere saldırmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Demirtaş, “Üzücü ve kaygı verici bir gelişme. Tam olarak nasıl gelişmiş bunların iyi araştırılması gerek. Nihayetinde barış süreci diye bir süreci hep birlikte sahipleniyorsak, 'silahlar sussun kimse ölmesin öldürülmesin, yaralanmasın' diye herkesin buna dikkat etmesi lazım. Oradaki çatışma nasıl gerçekleşmiş, iki tarafın tatmin edici bir açıklama yapması lazım.” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ODTÜ Vişnelik’te öğrenciler ve mezunlarla bir araya geldi. Demirtaş, etkinlik öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, “Ağrı’da bir saldırı oldu askerler yaralandı bilgi alabildiniz mi?” sorusuna Demirtaş, “Detaylı bilgi alamadık bizde basından takip ediyoruz. Üzücü ve kaygı verici bir gelişme. Tam olarak nasıl gelişmiş bunların iyi araştırılması gerek. Nihayetinde barış süreci diye bir süreci hep birlikte sahipleniyorsak silahlar sussun kimse ölmesin öldürülmesin yaralanmasın diye herkesin buna dikkat etmesi lazım. Oradaki çatışma nasıl gerçekleşmiş iki tarafın tatmin edici bir açıklama yapması lazım.” cevabını verdi.

Başka bir gazetecinin, “Sırrı Süreyya Önder’in izleme heyeti ile ilgili yerinde yeller esiyor diye ne dersiniz?” sorusuna Demirtaş, “Sırrı bey açıkladı İmralı heyetinin sözcüsü. Silahlar sussun tümden bırakılsın, diye bir çaba içindeyiz 10 madde müzakere edilsin diye, bir çaba içindeyiz. İmralı heyeti de buna katkı sunmaya çalışıyor. Sırrı Bey'in söylediği doğrudur.” dedi.

Medyada yer alan kaynağı belirsiz 4,5 milyar dolar para haberleri ile ilgili neler söylersiniz sorusuna Demirtaş, “İddia. Bizim ispatlama şansımız yok. Piyasalar Merkez Bankası ve Hazine Müsteşarlığı'nın, bu konuda güven verici bir şekilde herkesi ikna edici şekilde bilgilendirme yapması lazım. Bizim spekülasyon olmaktan çıkarma şansımız yok. Maliye ile ilgili kurumlar bu iddiaları ciddiyetle araştırıp, ikna edici açıklama yapması lazım.”