Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkanı Mustafa Destici, Kenan Evren için 'Allah rahmet eylesin' demeyeceğini belirterek, Allah’ın ona ameliyle muamele etmesini diledi.

Milli İttifak’ın seçim çalışmaları kapsamında Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak’la birlikte Edirne’ye gelen Destici, sanayi sitesindeki bir düğünde partililere hitap etti. Destici, dün Kenan Evren’in vefat ettiğini belirterek gördüğü kadarıyla Yüce Allah’tan rahmet dileyeceği işler yapmadığını söyledi. Destici, "Maalesef o darbede milyonlarca insan fişlendi. Yüz binlerce insan gözaltına alındı ve tutuklandı. Yüzlerce insan cezaevinde işkencelerle hayatını kaybetti. Onlarca insan idam edildi. Haksız yere. Bir oradan bir buradan mantığıyla idam edildi. Milyonlarca insanımızın geleceği karartıldı." dedi.

İmam hatip lisesinde öğrenci olduğu sırada kız kardeşlerinin ağlayarak başörtülerini çıkarmak zorunda kaldıklarını, bir kısmının ise okumayı terk ettiğine şahit olduğunu vurgulayan Destici, "Onun için Allah rahmet eylesin demeyeceğim. Allah ameliyle muamele etsin. Ve hak ettiğini orada bulsun diyeceğim." şeklinde konuştu.

'KENAN EVREN ÖLDÜ AMA YASALARI HALA HAYATTA'

BBP eski Genel Başkanı Destici, Kenan Evren’in öldüğünü ancak yasalarının halâ hayatta olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "32 yıldan fazla bir süredir ülkemizi sivil, hükümetler ve iktidarlar yönetiyor. Ama maalesef bu hükümetlerin hepsi de iktidara gelmeden önce milletimize demokratik, sivil, yeni bir anayasa sözü verdi ama maalesef bunu yerine getirmediler. Bir kısmı yerine getirecek sayı çoğunluğunu elde edemedi, bir kısmı da bu çoğunluğu elde etmesine rağmen maalesef bunu yapmadı."

'AK PARTİ, ANAYASA'YI DEĞİŞTİRMEK YERİNE EVREN'İN ANAYASA'SIYLA ÜLKEYİ YÖNETMEYİ TERCİH ETTİ'

Adalet ve Kalkınma Partisi’ne (AK Parti) milletin hem tek başına Anayasa'yı değiştirecek çoğunluğu hem de referandum yoluyla Anayasa'yı değiştirecek çoğunluğu verdiğini vurgulayan Destici, ama onlar değiştirmek yerine Kenan Evren’in Anayasa'sıyla, yasalarıyla, darbe yasalarıyla Türkiye’yi yönetmeyi tercih ettiğini kaydetti. Bunun milletin tercihi olmadığının altını çizen Destici şöyle devam etti: "7 Haziran’da milletimiz bunları değiştirecek ve yeni bir sivil, demokratik bir anayasayı yapacak, Türkiye’yi demokratik anayasalarla, yasalarla yönetecek Milli İttifak'ımızı iktidar yapacak ve bize nasip olacak inşallah. Bu millete yeni, sivil ve demokratik anayasa yapmak bize nasip olacak. Yapmazlar, çünkü bir taraftan siyaseten milletin reyini almak, gönlünü kazanmak adına darbeciler, darbe anayasası derler ama Türkiye’yi bununla yönetmeye devam ederler, neden çünkü kendileri bu anayasadan ve yasalardan besleniyorlar."

'SEÇİM KANUNU DARBECİLERİN YAPTIĞI KANUNDUR'

Bugün yürürlükte olan yüzde 10’luk seçim barajının darbecilerin yaptığı bir kanun olduğunu hatırlatan BBP eski Genel Başkanı, barajın dünyanın hiçbir yerinde olmadığını dile getirdi. Destici, "Kenan Evren bu barajı niye koydu? Kendi desteklediği parti iktidar olsun ve özellikle de o dönemdeki bizlerin geleneğinden gelen, ülkücüler, milli görüşçüler, saf muhafazakâr, maneviyatçılar Meclis'e giremesin. İktidar olamasın diye koyduğu bu barajı bugün hala maalesef AKP iktidarı devam ettiriyor. Çünkü kaldırdığında bizim hallaç pamuğu gibi atacağımız ve tek başına Milli İttifak olarak iktidara geleceğimizi biliyorlar. Onun için kaldırmıyorlar." şeklinde konuştu.