Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici; “Bu meydanda ve diğer meydanlarda başbakan 'terörün beli kırıldı' dedi. 'Son terörist kalıncaya kadar mücadele devam edeceğiz' diyor. Cumhurbaşkanı 'çözüm süreci buzdolabında' diyor. Biz hangisinin dediğine inanacağız. Eğer belini kırdıysanız terörün, bizim Mehmetçiklerimiz, polisimiz her gün niye şehit oluyor.” dedi.

'ÇÖZÜM SÜRECİNİ ÇÖPE ATTIK DEMİYOR. BUZDOLABINDA DİYOR'

BBP Genel Başkanı Destici Kayseri’de yaptığı mitingde halka seslendi.
Kayseri’de yaptıkları mitinglerinde AK Partinin mitingi gibi bindirme kıtalarla değil, taşeron işçilerin, yandaş patronların yanında çalışan işçilerle değil, hormonsuz alanı dolduran Anadolu insanı ile buluştuklarını belirten Destici, başbakanı açık açık konuşmaya davet etti ve şunları söyledi; “Bu meydanda ve diğer meydanlarda başbakan 'terörün beli kırıldı' dedi. 'Son terörist kalıncaya kadar mücadele devam edeceğiz' diyor. Cumhurbaşkanı 'çözüm süreci buzdolabında' diyor. Biz hangisinin dediğine inanacağız. Eğer belini kırdıysanız terörün, bizim Mehmetçiklerimiz, polisimiz her gün niye şehit oluyor. Doktorlarımız Yüksekova’dan, Şırnak’tan kaçıyor. Cizre’nin bazı mahallerine girilemiyor. Bunu anlatın millete. Cumhurbaşkanı şunu demek istiyor. Çözüm sürecini çöpe attık demiyor. Buzdolabında diyor. 1 Kasım da milletten yetki alır tek başımıza iktidar olursak çözüm sürecine kaldığımız yerden devam edeceğiz diyor. Milleti kandırıyorlar. Biz gelirsek buzdolabından çıkartıp çöp tenekesine koyacağız. Çünkü bu süreç milletimize kaybettirdi. Milletimizi ayrıştırmaya doğru götürüyor. Bölmeye yönelik götürüyor.”

'PKK BAZI İLLERİMİZDE KENDİ MAHKEMELERİNİ, VERGİ DAİRELERİNİ VE OKULLARINI KURDULAR'

BBP Lideri Mustafa Destici, Güneydoğu Anadolu bölgesinde bazı illerde PKK’nın kendi mahkemelerini, vergi dairelerini ve okullarını kurduklarını iddia etti. Destici, şu bilgileri verdi; “Bu süreçte PKK bazı illerimizde şehir yapılanmaları kurdu. Vergi mahkemeleri, daireleri, mahkemeler kurdu. Kendi okullarını kurdu. Yollara mayın döşedi ağır silahları var. Polisimi askerimizi şehit ediyor. Neden saldırıyor. Çünkü polis ve asker orada devleti temsil ediyor. Askeri polisi oradan göndererek kendi askerini polisini kurmaya çalışıyor. Devleti yönetenlerde çözüm süreci altında buna göz yumdular. Müsaade ettiler. BBP olarak elbette ki bireysel hak ve özgürlüklerin önünü açacağız. Lakin devlete kafa tutan milleti bölmeye çalışan, askerimize polisimize kurşun sıkan hainleri de hak ettikleri sonla buluşturacak.”

'DEVLETİN GÖREVİNİ VALİSİNE KAYMAKAMINA TALİMAT VEREREK YAPTIRMAYANLARDAN HESAP SORULACAK'

PKK’nın güçlenmesine çözüm sürecinde göz yumanların olduğunu aktaran BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, zafiyet gösteren ihmalde bulunanlardan hesap sorulacağını anlattı. Destici, şunları söyledi; “Zafiyet göstererek, ihmal ederek kusur işleyen ve devletin görevini yapmayan, valisine, kaymakamlarına emirler vererek PKK teröristlerin eylemlerini görmezden gelenleri de mutlaka hukukun önüne çıkartacağız. Hataların kusurlarının hesabını soracağız. Bunu milletimizle birlikte yapacağız.”

'ZAFİYET VAR, KİMSE SORUMLULUK ALMADI'

Mustafa Destici, AKP’nin 1 Kasım seçimleri öncesinde halkı kandırmaya çalıştığını ve 13 yıldır çözemedikleri terör sorunundan nemalanmaya çalıştıklarını iddia etti. Destici, şunları söyledi; “Korkarım ki eğer süreç böyle devam ederse AKP tekrar tek başına iktidar olursa Allah korusun ülkemizi daha kötü günler bekliyor. 'Tek başına iktidar olmadığı için terör eylemleri arttı diyorlar. Şehitler geliyor' deniyor. Yalan, palavra. 13 yıldır sen tek başına iktidarsın elinden tutan mı oldu. Çözseydin. Tutan mı oldu seni. Tek başına iktidarsın. Suriye politikasını uygularken millete, muhalefete mi sordun. Bilim adamlarına, tarihçilere mi sordun. Kimle istişare ederek karar verdin. Bundan daha iyisini yapamazlar. Bunu yaptılar. 13 yılda yaptıkları ortada. İyisi doğrusu ile her şey ortada. 13 yıldır gösterdiler. Milletimiz ağır bir fatura olarak 13 yıl döndü.”

'ANKARA’DAKİ BOMBALI SALDIRI AKP TEK BAŞINA İKTİDAR OLSUN DİYE Mİ YAPTIRILDI'

BBP Lideri Mustafa Destici, Ankara’daki bombalı saldırı ile ilgili ilginç açıklamada bulundu. Konuşmasında Başbakana seslenen Destici, şunları söyledi; “Ankara göbeğinde iki canlı bomba kendisini patlattı. 100 den fazla insanımız öldü. 200’den fazla yaralı var. Netice açık, ihmal var olduğunu milletimiz gördü. Kim görmedi? Devleti yönetenler, hükümet edenler, zafiyet ve ihmal olmadığını milletin gözünün içine baka baka haya etmeden söylediler. Eğer ihmal yoksa. Bir kusur yoksa nasıl oluyor da iki canlı bomba yüzlerce kilometre yolu geliyor Ankara’nın göbeğinde patlatıyor. Açık zafiyet var. Ama hiç kimse sorumluluk almaya kalkmadı. Emniyet müdürü ile emniyet şube müdürüne fatura kesildi. Aslında sorumluluk siyasilerde başbakanda ve bakanlarda idi. Ama memurlara kestiler. Gariban memurlarımız faturayı ödemek zorunda kaldı. Başbakan olayın ilk olduğu gün bizim tek başımıza iktidar olmamız için yapıldı dedi. Aynı başbakan bir hafta sonra patlamalardan sonra oyumuz arttı dedi. Bizde şöylemi diyeceğiz. Acaba bu patlamaları AKP’nin yeniden tek başına iktidar yapılmak için mi sağlandı. Hangisi doğru. Birincimi, ikinci mi? Her konuda olduğu gibi iktidar partisi üyeleri dün söyledikleri ile bugün söyledikleri farklı bir şey. Yarında çok farklı açıklamalar yapacaklar.”

'EY AKP, SURİYE’DE SEN KİMİN PROJESİNİ UYGULUYORSUN'

Konuşmasında ülkenin yaşadığı en büyük sorunlardan birisinin de Suriye olduğunu anlatan Destici, “Ülkemiz adına ikinci büyük tehlike Suriye ve Irak’ta yaşananlar. Bu hükümet Suriye’de de büyük bir hata ve yanlışın içine girdi. Suriye’de yüzbinlerce insan, kardeşimiz, Kürt, Arap, Türkmen hayatını kaybetti. Milyonlarca mülteci konumda. Binlercesi sırf hayatını kurtarmak için teknelerle karşıya geçmek için boğularak hayatını kaybetti. Zalim Esad’ın vebali büyük. Ama yanlış yaparak Suriye’nin iç savaşa sürükleyen çevre Müslüman ülkelerin hiç mi vebalı yok. Avrupa, Amerika, Rusya kendi projesini uyguluyor. Ey AKP sen kimin projesini uyguluyorsun. ABD ile Rusya müdahil oldu. Bu Amerika’nın bilgisi dışında mı oldu. Hayır. Putin ile Obama 8 saat konuştu ve ertesi gün Rusya Suriye’ye müdahale etti. Hazar’dan füze gönderdi. Nereye gitti. Türkiye’nin başından beri desteklediği Suriye muhaliflerinin başına gidiyor. Türkiye’yi yönetenlerin gıkı çıkmıyor. Neden mi? Bu proje kendi projeleri değil. Milli proje diyorlardı.” dedi.

'SURİYE’NİN KUZEYİNDE PKK DEVLET KURUYOR'

Suriye ilgili devletin izlediği politikanın sonuçlarının ağır olduğuna işaret eden Mustafa Destici, gelinen noktayı şöyle özetledi; “Şu an Suriye’nin kuzeyinde PKK bir devlet kuruyor. PYD diyorlar. Milletin tepkisini dindirmek için. Cumhurbaşkanı ne diyor; PKK eşittir PYD. Başbakanda aynısını diyor. Sayın cumhurbaşkanı ve başbakana soruyoruz, PYD eşittir PKK ise, sen onun yaralılarını nasıl Türkiye’de tedavi ettin, insani yardımlar gönderdin, koridor açıp Peşmerge yardımını gönderdin. Bunu nasıl yaparsın. Bunun hesabını nasıl vereceksin. Altından nasıl kalkacaksınız. PKK eşittir PYD ise, sen nasıl olur da PYD’nin o bölgeye yerleşmesine, Türkiye içinden insan transfer etmesine, Kandil’den terörist transfer etmesine, ağır silah sahibi olmasına nasıl müsaade edersin. Çözüm sürecinde sadece içeride değil Suriye’de PKK-PYD’ye göz yumdular. Bununla da kalmadılar. Destek oldular. Yada yapılan desteklerin gitmesinin önünü açtılar. Başbakan ne diyor. Amerika PYD müttefikimiz dedi. Türkiye’de Amerika’nın müttefiki. Nasıl olacak bu durum. Cumhurbaşkanı ve başbakan bunu milletimize anlatsınlar. Anlatamazlar. Çünkü bütün süreç Suriye’deki Müslümanların aleyhine işliyor. Bu Büyük Ortadoğu Projesidir. Cumhurbaşkanımız ne diyordu; 'Ben BOP eş başkanıyım' diyordu. Eş başkan olarak bugünlerden haberiniz var mıydı? Varsa vebaliniz büyük. Yoksa nasıl eş başkanısınız diye sormadan edemiyoruz. Kayserili hemşehrilerimiz her iki konuda da Türkiye’yi yöneten Adalet ve Kalkınma partisi Türkiye aleyhine çıkan sonuçlarla karşı karşıya bıraktı.”