Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, yeni Türkiye denilerek çiftlik modu içerisinde hukukun, Başbakanlığın, Cumhurbaşkanlığı'nın bir şubesi haline getirildiğini söyledi.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, kendisinin de adaylığını açıkladığı İzmir’de, Ege Bölgesi milletvekili aday tanıtım toplantısına katıldı. Fuar Göl Gazinosu’nda yapılan tanıtım toplantısına partililer büyük ilgi gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından partililere seslenen Genel Başkan Uysal, bugün Türkiye’ye birlik ve beraberliği sağlamak adına hükümet etme mesuliyeti taşıyanların sahip olduğu siyasi anlayış ve icraatlarıyla komşu komşu arasına nifak ektiğini söyledi. Uysal, “Bu büyük ülkede yüksek gerilim altında neredeyse ülkeyi bölünmenin eşiğine getirdiklerini, artık kendileri de ifade eder hale gelmişlerdir.” dedi.

Demokrat Parti’nin geçmişinin yağmalanmaya çalışıldığını ifade eden Uysal, “Özal diyerek, Menderes diyerek geçmişi suistimal etmeye, DP’nin geçmişini yağmalamaya çalışanlara diyoruz ki ‘işinize geldi mi Özal, işinize geldi mi Menderes demek yok.’ İşinize gelmedi mi ‘Bizden önce ne yapıldı’ diyorsunuz. Demokrat Parti’nin yaptıkları ortadadır.” diye konuştu.

İktidarları döneminde herkes için demokrasi, adalet, zenginlik olacağının altını çizen DP Genel Başkanı Uysal, “Bırakalım onlar bu ülkenin gençlerinin geleceklerini teminat altına almak adına bir mücadele vereceklerine, Bilallerin, Rezaların önceliğiyle hareket etsinler. İfade etmeseler de bugün artık Cumhurbaşkanlığı makamını Başbakanlık'la birleştirmişler, adeta Cumhurbaşbakanı hüviyetiyle sorumsuzluk ilkesini yanlış, algılayarak zaman zaman sorumsuz tavırlarla, bu ülkenin üzerindeki başta faiz yükünü, Merkez Bankası ve üyelerini hedefe koyarak artıranların, Türkiye’ye, Atatürk Orman Çiftliği’ne, saray kurmakla beraber deyim yerindeyse yeni Türkiye çiftliği haline getirenlerden şu duayı duyar gibiyim. ‘Yarabbi bizi Reza’sız bırakma, bizi rantsız bırakma, bu ülkeyi kardeşim Katar şeyhsiz, Barzanisiz bırakma’ demektedirler.” şeklinde konuştu.

Devlet ihalelerinin büyük ölçüde kapalı zarf usulüyle değil davetiyelerle yapıldığını belirten Uysal, böyle bir ülkede serbest piyasa ekonomisinden bahsedilmesinin mümkün olmadığını vurguladı.

Türkiye tarihinde, ilk kez bir mahkemenin kararının uygulanmamasıyla başlayan yargıdaki kaosu da değerlendiren Uysal, HSYK başkanvekilinin açıklamalarına da tepki gösterdi. Uysal, şöyle dedi: “HSYK başkanvekili çıkmış, ‘Eğer bunlara müsaade edersek Türkiye’de kaos olur’ demiştir. Türkiye’de kaos vardır tespiti için daha neyi beklemektesiniz. Biz diyoruz ki dün itiraz ettiğimiz gibi ne CHP’nin ne de bugün olduğu gibi AKP’nin mahkemeleri olacaktır.”

Yeni Türkiye denilerek çiftlik modu içerisinde hukukun bir kişi etrafında Başbakanlığın, Cumhurbaşkanlığın bir şubesi haline getirildiğini ifade eden Uysal, “Biz yeniden adalet diyoruz, kayırmacı modelden, rantiye, yağma düzeninden ziyade serbest piyasa ekonomisinin bütün kurallarıyla işleyeceği kurumsal bir dönüşümü, başta hukuki altyapıdan başlayarak milletimizle buluşturmak durumdayız. Herkesin geleceğinden emin bir Türkiye’yi kuracağız, dün yaptık bugün de yaparız.” diye ifade etti.