Demokratik Sol Partisi (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, genel seçimler öncesi AK Parti’nin, yolsuzlukları kapatmak için gündemi değiştirme gayreti içerisinde olduğunu söyledi. Polis ve yargıdaki operasyonlara sert çıkan Tambova, asıl paralel yapının AK Parti’nin asıl kendisi olduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı ve AK Parti hükümetinin devletin yargı ve emniyet kurumlarını ortadan kaldırıp, kendilerine güdümlü yargı ve polisler istediğini vurgulayan Tambova, “İşte bu yüzden asıl paralel AKP hükümetinin kendisidir. Geçmişte yaptıklarını, şimdi paralel adı altında kendilerini kurtarmaya çalışıyorlar.” dedi.

Tambova, memleketi Eskişehir’de düzenlediği basın toplantısında, AK Parti hükümetini sert dille eleştirdi. Tambova, polislere ve yargı mensuplarına yapılan cadı avı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasete karışmasını tepki gösterdi. Haziran ayında yapılacak olan genel seçimler öncesi AK Parti’nin yolsuzlukları kapatmak için gündemi değiştirme gayreti içerisinde olduğunu savunan Tambova; AK Parti'nin, bütün yanlışlarını ve yolsuzluklarını kapatmak için paralel yapıyla mücadele iddiasıyla kamuoyunun gündemini değiştirmeye çalıştığını, içine düştüğü panik ve korkuyu halkın gözünden kaçırmaya çalıştığını söyledi.

“GEÇMİŞTE TSK’YI TAHRİF ETTİLER ŞİMDİ EMNİYETİ İTİBARSIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Tambova, 'paralel yapı' mücadelesi adı altında emniyet müdürleri, komiserler ve polislerin görevden alınmalarını da tepki gösterdi. Geçmişte Türk Silahlı Kuvvetleri'ne verilen tahribata dikkat çeken Tambova, şimdi bu yetmezmiş gibi bugün de emniyette her gün temelsiz iddialarla yapılan gözaltılar ve tutuklamalarla kaliteli müdür, komiser ve polisler için itibarsızlaştırma operasyonları yürütüldüğünü kaydetti. Tambova, şöyle dedi: “Emniyette yetişmiş müdürlerimizi, amirlerimizi, komiserlerimizi, polislerimizi paralelci ilan edip basit birer suçluymuş gibi kelepçelenerek yargı süreci tamamlanmadan halkımızın nezdinde mahkum edilmişlerdir. Bu emniyetçilerimiz suçluymuş gibi gösterilmektedir.”

“GÜDÜMLÜ YARGI VE POLİS OLSUN İSTİYORLAR”

Asıl paralel yapının AK Parti hükümetinin kendisi olduğunun altını çizen Tambova, bugün emniyette ve poliste yapılmak istenenin, günü geldiğinde bugün cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden kişinin ve onun suç ortaklarının yargılanmasının engellenmesi olduğunu savundu. AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanının devletin yargı ve emniyet kurumlarını ortadan kaldırıp, kendilerine güdümlü, şahsi yargı, şahsi polisleri olmasını istediğini savunan Tambova, “İşte uzun süredir yapılanlar her şeyiyle ortada. Bu yüzden AKP hükümeti paralel devletin ta kendisidir.” diye konuştu.

“PARALEL ADI ALTINDAKİ DEĞİŞİKLİKLER KENDİLERİNİ KURTARMA ÇABASIDIR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir toplantıda halktan 400 milletvekili istemesini de dikkat çeken Tambova, Erdoğan’ın bu çıkışıyla tarafsızlık ilkesini ihlal ettiğini belirtti. Tambova emniyette, yargıda yapılan sözde paralel yapı adı altındaki değişikliklerin, bugün Türkiye’de yaşanan bütün hukuksuzlukların, haksızlıkların AK Parti’nin ve Cumhurbaşkanı'nın kendilerini kurtarma çabası olduğunu dile getirdi.