Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edibali, 1 Kasım seçimlerinin 7 Haziran’da ortaya çıkan milli irade sonuçlarını hazmedemeyen bir efendinin millete tükürdüğünü yalatma seçimi olduğunu söyledi.

Millet Partisi, milletvekili adayları tanıtımı Yenimahalle Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edibali gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dün Avrupa Güvenlik Teşkilatı’ndan bir heyetin geldiği ve onları misafir ettiklerini belirten Edibali, “Onlara anlattığımız şey şu. Bunu her yerde söylüyoruz. Bu girdiğimiz 1 Kasım seçimleri var ya 1 Kasım seçimleri 7 Haziran’da ortaya çıkmış milli irade sonuçlarını hazmedemeyen bir efendinin ne efendisiyse o efendinin millete tükürdüğünü yalatma seçimidir.” dedi.

Salondakilerin, ‘Millet iktidar, Edibalı başbakan’ sloganları üzerine Edibali, “Çok teşekkür ediyorum. Bu sözü söyleyenler gerçekten bu ülkenin başbakanı olmaya layık bakanları olmaya layık insanlardır. Çok teşekkür ediyorum.” cevabını verdi.

7 Haziran seçimlerinin ayrı bir yolsuzluk, kanunsuzluk ve adaletsizlik örneği olduğunu kaydeden Millet Partisi Genel Başkanı, şunları kaydetti: “Yeryüzünde adaleti sağlamak isteyen herhangi bir güç varsa buna dikkat etmelidir. Böyle bir adaletsiz, eşitsiz seçim kurumuyla seçim sistemi ile hiçbir yere gidilemez, hiçbir hayır çıkmaz. Bakın bizimle beraber hareket eden bir yığın parti, particik şu bu lider, lidercik çıktı. Şu kısa dönemli hayatımızda kaç partinin ölüsünü gömdük mezara, öyle olmadı mı? Sadece bu seçimde aldıkları payı her sene aldıkları hazine soygununu bir tarafa bıraksınlar o zaman eşit bir seçim olur. Hadi bakalım buyrun. Ne yaparlar barajın altında kalırlar. Zaten barajın altından çıktılar geldiler korkuları bu. Arkalarında bir yığın yaptıkları işle, gemicikler onlar bunlar vesaire vesaire bütün korkuları şudur. Gerçekten bir adil rejim gelir ve hesabı sorar.”

"GÜNLER BOYU İNSANLAR OYALANDI ALDATILDI YALAN SÖYLEDİLER"

Hükümetin ancak parlamento tarafından kurulabileceğini ifade eden Edibali, “Başbakan tayin edilen zat anayasaya göre alır ve hükümet kurmaya çalışır. Ama bizim bıdıcık başkan, Kibariye hanım var ya onun bıdıcık başkanı bir türlü hükümet oluşturamadı. Aldı vekaleti ama kimseyi ikna edemedi. Halbuki marifetini nerede gösterecekti, bu seçim sonuçlarını göre bir hükümet kurmakta gösterecekti. Ama itibarları o kadar düşmüş ki hiçbir parti bunların iktidarına hükümetine adam vermedi, bakan vermedi. Kolay mı bakanlık. İtibarı, forsu çok. Buna rağmen insanlar hiç beğenmediğiniz insanlar bile partiler bile adam vermediler. Çünkü biliyorlar ki bu meşru olmayan oluşumun içinde bulunursak yarın bize birileri hesap sorar diye korkuyorlar. Evet biz soracağız ama korkmasınlar o kadar. En çokta ahiretteki sorudan evvela korksunlar. Bizim bu dünyadaki sorularımız o kadar önemli değil.” şeklinde konuştu.

Aykut Edibali, sözlerini şöyle tamamladı: “7 Haziran seçimlerinin manası şudur. 7 Haziran seçimleri Tayyip beyin heveslendiği ve bugünde fiilen millete zorla kabul ettirmeye çalıştığı başkanlık sisteminin gömülmesidir, mezara gömülmesi ve tasfiye edilmesidir. Birinci sonucu budur. Evvela bu millet 7 Haziran’da demiştir ki, kardeşim başkanlık maşkanlık ben anlamam ben bildiğim yoldan şaşmam sen onları bir tarafa bırak. İki ben öyle tek parti iktidarını sana vermeyeceğim. Çünkü denedim eksik bulundum. Öğren ve alış koalisyon yapacaksın. Bunun manası bu. E canım bunların tabiatı müsait değilmiş bunlar olmaz. Her biri bu milletin vekilidir hangi partiden olursa olsun bunların bir hükümet koalisyon kurmaları lazım geliyor. Ama ne yapıldı gördük ki, 40 günün sonuna Halk Partisi lideri açıkladı. Bir seçim hükümeti üzerinde durmuşlar yoksa bir koalisyon değil. Aldığımız oylarla bu milletin bize verdiği rıza mektubu budur. Buna göre bir hükümet kuralım çalışmasını yapmamışlar ama herkese başbakan diyordu ya istikşafi ne demekse ya sen asker misin ne keşfedeceksin. AK Parti'yi yıllardan beri biliyorsunuz keşfedilecek neresi kalmış. Millet heveslendi tam anlaştılar ne güzel oldu felan günler boyu insanlar oyalandı aldatıldı yalan söylediler.”