Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, koalisyon görüşmelerinde hiç bir şartlarının olmadığını, şartı milletin koyduğunu, çizgilerinin ise millet, bayrak ve devlet olduğunu söyledi.

Zeybekci, memleketi Denizli'de AK Parti İl Başkanlığı'nın düzenlediği bayramlaşma programına katıldı. Partililerle bayramlaşan Zeybekci, burada yaptığı konuşmada hükümet kurulması için yapılan koalisyon görüşmeleri hakkında bilgi verdi. 'Millet ne diyorsa hayırlı olan odur' dediklerini ifade eden Zeybekci, "Çoğunluk yanlışlıkta ittifak etmez diyoruz. Milletimizin ittifak ettiği, milletimizin dediği doğrudur. İlk andan bunu söyledik. Milletimiz dedi ki AK Parti'ye 'yüzde 41 oy vererek ben sizden memnunum' dedi. 13 yıldan beri sürdürdüğün politikaları onaylıyorum. 13 yıldan beri sürdürdüğün siyasi ve istikrarla ilgili bütün politikaları onaylıyorum. Ama biriyle dedi ortaklık yapacaksın. Biriyle koalisyon kuracaksın. Biriyle mutlaka uzlaşacaksın. Bunu söyledi milletimiz. Bizde aldık kabul ettik başımız üzerinde yeri var dedik. Mülkün sahibi bunu söylüyorsa milli irade bunu söylüyorsa bizim bunu aksini iddia etmemiz mümkün değil." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'Bizim hiç bir ön şartımız yok' dediğini hatırlatan Zeybekci, "Çünkü şartı millet koyar. Kuralı millet koyar. Milletin koyduğu şarttır üzerine hiç bir şart ve kural tanımayız dedik. Bizim hiç bir renkte hiç bir çizgimiz yok. Bizim çizgimiz millettir. Bizim çizgimiz bayraktır. Bizim çizgimiz vatandır. Bizim çizgimiz devlettir. Bunun dışında hiç bir çizgimiz yoktur." diye konuştu.

"Türkiye bir seçim daha kaldırmaz" sözünün saçma sapan gerekçe olarak nitelendiren Zeybekci, "Evet ekonomi seçime pek sıcak bakmaz. Seçimi kim ister? Bir yıl içinde üç tane seçim yaptık. Yerel seçimler, cumhurbaşkanlığı seçimi, genel seçimler. Milletin iradesinin ne dediğini de diyoruz. Ama hal belli. Durum ortada. Milletin yükün altına girmeye niyeti yok. Öyle bir sıkıntı var ortada. Milletin iradesi de bize sorumluluk vermiş. Türkiye bir seçimi daha kaldırmaz bu seçimler Türkiye ekonomisine zarar getirir sakın ha... Türkiye'ye gerekiyorsa eğer ülkemiz için lazımsa ülkemiz için bu sorumluluğun aşılması gerekiyorsa bunun ekonomik bir gerekçesinden dolayı böyle bir şeyi Türkiye'ye yakıştırmaya kalması gerekiyorsa tekrar millete gideriz. Tekrar millete gitmekten asla ve asla geri kalmayız. Mülkün sahibi o, kararın sahibi o, iradenin sahibi o. Onun için bundan dolayı biz teşkilatımıza hep şunu söylüyoruz. Yarın seçim olacakmış gibi hazırız diyoruz." şeklinde konuştu.

Milletin 7 Haziran'da bir irade ortaya koyduğunu anlatan Zeybekci, "Bu iradenin gerçekleşmesi için Türkiye'nin hükümete kavuşması için sonuna kadar görüşmelere devam edeceğiz. Sonuna kadar fedakarlık anlayış ve hoşgörüyle elimizi yumruğumuzu sıkmadan tam bir uzlaşıyla elimizi uzatmaya devam edeceğiz. Ama uzanan elimize karşılık bir el yoksa, uzanan elimize karşı başka şeyler uzatılıyorsa o zaman işin sahibi millete götürmek en hayırlıdır diye düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.