Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 1 Kasım’dan sonra şekli ne olursa olsun 7 Haziran seçimlerine göre daha kolay bir hükümet kurulacağını söyledi.

Zeybekci memleketi Denizli’de seçim çalışmalarını sürdürüyor. Zeybekci, Fatih mahallesinde yapılan aşure ve keşkek hayrına katıldı. Gazetecilerin burada sorularını cevaplandıran Zeybekci, 7 Haziran seçimlerinin bitmediğini ifade eti. Zeybekci, şunları kaydetti: “07 Haziran sonrası koalisyon görüşmeleri ile o dönemdeki söylemlerle partilerin bir diğeri hakkında veyahut da genelle ilgili söylemleri ile 7 Haziran seçimleri çok güçlü bir şekilde bugüne yaklaşan dönemlere kadar geldi ve dolayısı ile 1 Kasım seçimleri her şeyi ile artık satın alındı, kararlar verildi. Bu saatten sonra çok minimum seviyelerde değişmeler ve dönüşümler olacaktır, onun için bence sessizliğe gömüldü yani sessizlik derken artık bitti yani. 1 Kasım seçimleri vatandaşın gönlünde ve kalbinde çok öncesinden bitti. Çünkü 7 Haziran seçimlerinin devamı bu zaten anayasal olarak da bir yenileme seçimleri. Onun için ben bu sessizliği ona bağlıyorum.”

Cumhurbaşkanı'nın seçim hükümeti kurulması ve seçime gidilmesi kararı ile çok daha sessiz bir döneme geçildiğini belirten Zeybekci, şu ifadeleri kullandı: “99 seçimlerinde Türkiye’de millet önceden iktidar yaptığı partileri bir seferde sıfırladı. 2002, 3 Kasım seçimlerinde de iktidar yaptığı partileri bir daha sıfırladı yani böyle radikal değişimlerin olduğu iki seçim yaşadık. Millet mesajlarını çok güçlü bir şekilde verdi. 7 Haziran seçimlerinde milletin ortaya koymuş olduğu irade ile ilgili o günden bugüne değişen bir süreç oldu. Bu da çok radikal bir değişiklik değil çok. Böyle alçak seviyede diyeyim düşük seviyede yaklaşık olarak yüzde 4-5’lik puanlık böyle bir değişimle seçimlerin sonuçlarını öyle göreceğiz. Bu da zaten şu an itibari ile oluştu diye düşünüyorum. MHP’de ve HDP’de bir baraj problemi öngörmüyorum ben özellikle MHP’de öyle bir şeyi öngörmüyorum, HDP’de de çıkan anketlerde de öyle bir sıkıntı yok şu anda.”

1 Kasım seçimlerinde çok büyük bir ihtimalle tek başına bir AK Parti hükümeti kuracaklarını vurgulayan Zeybekci, “7 Haziran seçimlerinden sonra AK Parti oylarını en çok artıran Meclis'teki sandalye sayısını en çok arttıran parti olarak gelecektir. Yani tek başına güçlü bir iktidar veyahut da çok güçlü AK Parti liderliğinde başka bir hükümet ama bu çok düşük bir ihtimal ve zayıf bir ihtimal. 7 Haziran’a göre çok daha kolay bir hükümet kurulacağını ben 1 Kasım’dan sonra onu öngörüyorum. Şekli ne olursa olsun ama çok kolay bir hükümet kurulacağını düşünüyorum.” dedi.