CHP Milletvekili ve eski Üsküdar Müftüsü İhsan Özkes, bugün emekli milletvekillerinin ayda 8 bin TL aldığını, ancak hükümetin CHP’nin diğer emeklilere vaat ettiği iki maaş ikramiyeyi çok görmesinin garip olduğunu söyledi.

İhsan Özkes, CHP Malatya milletvekili adayı Hulisi Porgalı ile birlikte Malatya’da seçim çalışmalarına katıldı. Özkes ile Porgalı bu çerçevede Yeşilyurt ilçesine bağlı Kuyulu, Görgü ve Fatih Mahallerini ziyaret etti. İhsan Özkes burada yaptığı konuşmada, “Biz emekliye hem Ramazan hem de Kurban Bayramı’nda bir maaş fazla vereceğiz. Yani emekli 12 ayda 14 maaş alacak. Diyorlar ki olmaz, bugün bir milletvekili emekli olduğu zaman 8 bin lira emekli maaşı alıyor. Milletvekiline sen 8 bin lira vereceksin, diğer emeklilere yılda iki maaş vermeyi çok göreceksin. Asgari ücret bin 500 lira olacak diyoruz ona da karşı çıkıyorlar. Senin çevren milyarlarca lira alıp paraya para demezken, vatandaşa gelince neden olmuyormuş” dedi.

Hulisi Porgalı ise “İktidara verdiğiniz yüksek oylara rağmen sizi hesaba almadığı görülüyor. Sizleri temayül yoklamasına çağırdıktan sonra verdiğiniz oylara saygılı olurlardı. Listeler açıklanmadan önce AKP’nin 2. ve 4. sıra adaylarını görseniz tanımazdınız. Takım tutulur gibi parti tutulmaz. Bundan sonra daha mantıklı davranıp, düşünerek hareket edelim. 30 Mart 2014 seçim günü kayısılar yandı, 1 lira destek görmediniz. Karadeniz de çay ve fındık koruma altına alındı. Isparta da gül zarar gördü diye 40 trilyon yardım sağlandı” şeklinde konuştu.

Porgalı, “Doğalgazınız, otobüs durağınız, sağlık ocağınız yok, dört ilkokulun bir spor salonu yok, imar sorununuz var, yağmur yağıyor evleriniz su basıyor. Yağmur drenaj kanallarınız yok. Biz iktidara yeterince oy verdik buna rağmen hizmet gelmiyor. Siz onların oylarını biraz düşürseydiniz bugün paçaları tutuşur, hizmet getirmek için yarışa girerlerdi. Sizleri oy deposu olarak görüyorlar. Malatyalıların seçme ve seçilme hakkı olduğunu düşünmüyorlar. Yukarıdan birilerini getiriyorlar, iktidar partisinin ilk dört adayının ikisi tanınmıyor. Asgari ücret bin 500 lira olsa, her eve 720 lira aile sigortası yapılsa, emekliye iki maaş ikramiye verilse, sorunlar halledilmiş olsa sizlerden oy alamaz” ifadelerini kullandı.