Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e "Ya istifa et, ya bu arabayı sat" diye seslenen MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye tepki gösterdi. Erdoğan, "Bahçeli ne diyor ‘ya istifa et, ya bu arabayı iade et. Sen kimsin ya önce haddini bil." dedi.

Açılış konuşmasına, Ankara’ya gönülden bağlı olduğunu, milletvekili sonrasında başbakan olduktan sonra gerçek manada Ankaralı olduğunu belirterek başlayan Erdoğan, daha önce de ziyaret ettiği Hacıbayram Veli Camii’nin kötü görüntüsünü görünce, ‘Akşemseddin’in de hocası olan Hacıbayram Veli’nin çevresi nasıl böyle olur’ diyerek çok üzüldüğünü, içi içini yediğini anlattı. "Ankara'nın manevi mimarına böyle bir saygısızlığı reva gördüler." şeklinde devam eden Erdoğan, Hacı Bayram'ı İstanbul’daki Eyüp Sultan’a benzettiğinden söz etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hacıbayram Veli Camii ve çevre düzenlemesi ile Kitapçılar Çarşısı’nda gerçekleştirilen yenilikleri sıraladı, bir şehrin taştan ve betondan ibaret olmadığını söyledi ve Hacı Bayram Veli'nin bu konuda söylediği bir şiiri okudu.

'ÖYLE BİR DÖNEM GELDİ Kİ ŞEHRİ İKİYE BÖLDÜLER'

Ankara’nın önemli bir şehir olduğunu örneklerle anlatan Erdoğan, "Fakat öyle bir dönem geldi ki şehri ikiye böldüler. Şehrin güneyi ile bu bölgeyi karşı karşıya getirdiler." diyerek eleştirilerde bulundu.

"Bugün de biriler çıktı ‘Taksim bizim Kabe’mizdir diyor" cümlesini kuran Erdoğan, "Bunlar da benim Kürt kardeşlerimi istismar ediyor." dedi. Erdoğan, "Bugün hala seçim vaadi olarak Diyanet kalkmalıdır diyorlar. Zorunlu din dersi kalkmalıdır diyorlar, o da yetmedi imam hatipleri kapatacağız diyor. Ama gidiyor Kayseri’ye, ben öyle bir şey demedim diyor." diye konuştu.

'SAYIN KILIÇDAROĞLU, TERECİYE TERE SATMA'

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na "Sayın Kılıçdaroğlu ‘tereciye tere satma’, dürüst ol." diye seslendi. İmam hatip ve başörtülü öğrencilerin geçmişte yaşadıkları sıkıntılara işaret eden Erdoğan, kendi çocuklarının da başörtüsü ve katsayı nedeniyle üneversite kapılarında çektikleri sıkıntıyı çok iyi bildiğini belirtti.

Seslendiği kalabalığa "Öyleyse Ankara, bak göreviniz ağır, 7 Haziran'a az kaldı. Bunlara gereğini yapmanız lazım. Çünkü yeni Türkiye bu, yeni Türkiye’ye yeni anayasaya hazır mısınız? Başkanlık sistemine hazır mısınız?" diye seslenen Erdoğan, konuşmasını şiirlerle sürdürdü.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan milletin tarafında olduğunu tekrarlayarak, "Ha gönlümde bir aslan yatıyor, ayrı mesele." dedi. Başbakanlığı döneminde emekli, memur ve işçilerin borç yükü altında olduğunu aktaran Erdoğan, siyasi partilerin emekli, memur ve işçiler için vaatlerini, "Şimdi sırtlarında yumurta küfesi yok kuru sıkı atıyorlar. Kuru sıkı vaatlere kimse kanmıyor." diye eleştirdi.

Erdoğan asgari ücret vaatleri için "Ben de diyorum ki var mı artıran" dedi.
Erdoğan, Türkiye’nin Gazze’ye söz verdiği yardımları yapmadığı şeklindeki açıklamalara, "Allah’tan korkan kuldan utanan bunu söyleyemez. Biz her zaman her durumda Gazzeli kardeşlerimizin yanında olduk. 76 milyon dolar geçtiğimiz yıl yardımda bulunduk. Sağlık, eğitim, su, yıkılan binaları yapımı, pek çok yardım kalemini gönderdik, göndermeye devam ediyoruz. 2017 yılına kadar 200 milyon dolar göndereceğiz. Türkiye’den başka yardım taahhüdü hayata geçiren başka bir ülke yok." ifadesini kullandı.

KÜRTÇE EZAN'A TEPKİ

Erdoğan, Hakkari’de açılışını yaptıkları Selahaddin Eyyubi Havalimanı’nın bölücü örgüt nedeniyle 2 yıl gecikmeli olarak hizmete girdiğini söyledi. Eskiden Türkçe ezandan bahsedildiğini, şimdi de Kürtçe ezanın konuşulmasına tipki gösteren Erdoğan, ezanın Arapça okunmasının nedeninin ‘teklik’ olduğunu vurguladı.

Diyanet İşleri Bakanın'a tahsis ettiği zırhlı Mercedes’ten de söz eden Erdoğan, "Kanıma dokundu. Sayın başkan dedim ve Cumhurbaşkanlığı makamındaki zırhlı Mercedeslerden bir tanesini o makama tahsis ettik." dedi.

'HAYATLARI YALAN ÜZERİNE KURULU BUNLARIN'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bahçeli ne diyor ‘ya istifa et ya bu arabayı iade et. Sen kimsin ya önce haddini bil." ifadesini kullandı.

Bahçeli’nin "gübre, ilaç, tohum, yem ve fidede ÖTV’ye kaldıracağım." sözünün, aynı şekilde Kılıçdaroğlu’nun "3. havalimanın yapanlara mazotu KDV ve ÖTV’siz veriyorsunuz." ve CHP Niğde adayının "üniversite harçlarını kaldıracağız" sözlerini yalanlayan Erdoğan, "Bu söylediklerinde zaten OTV yok ki. Koskoca bir yalan, adamlar KDV ve ÖTV’yi de ödüyorlar. Üniversite öğrencilerinin harçları başbakanlığım döneminde kaldırıldı. Hayatlar yalan üzerine kurulu bunların yalan." şeklinde konuştu.