Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince düzenlenen mitinge katılmak üzere geldiği Erzurum'da, İstasyon Meydanı’nda halka hitap etti.

Başbakanlığı döneminde yaptığı hizmetleri tekrar eden Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Erzurum; 2023 Türkiye’sinde emin adımlarla ilerliyor. Biz istiyoruz ki Erzurumlular hep gülsün,Türkiye gülsün. 7 Haziran’a hazır mı?, Yeni Türkiye’ye, yeni Anayasa’ya hazır mı? Başkanlık sistemine hazır mı? diye sordu. Bu milletin başı ne zaman dara düşse, Erzurumlular, ‘Allahu ekber’ diyerek imdada yetişti. Şimdi ülkemin başına eski Türkiye koalisyonu oluşturdular. Bütün amaçlarını Türkiye’nin istikrarına darbe vurmak. Bu milletin büyümesini engellemek için her yola başvuruyorlar. Bahçeli, bölücü terör örgütüyle görüştüğümü söylüyor. Daha önce de söyledim. İspat edemezsen alçaksın."

Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'altın kaplama klozet' tartışmasına ve Kürt vatandaşlara da seslenerek, yapılanları Yeni Türkiye'nin önünü kesmek olarak değerlendirdi. Erdoğan, Kürtlerin kendisine gösterdiği tavır karşısında içerlendiğini aktardı.