Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir mitinginde Doğan Medya Grubuna darbecilikle suçlayıp, kendisi hakkında eleştirel yazı yayımlayan New York Times gazetesine sert tepki gösterdi. Erdoğan, “Darbeci Doğan Medyası ile bu uluslarası basın kuruluşları, yaşananları cilalamaya çalışıyor. ABD’nin New York Times’i Menderes’e Abdülhamit’e, Özal’ı saldırdığı gibi şimdi de bu kardeşinize saldırıyorsa, biz doğru yoldayız demektir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Valilik Meydanında halka seslendi. Hakkında yazı yazan New York Times’e çatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli, Kılıçdaroğlu ve Demiratş’ı sert bir dille eleştirdi. MİT TIR'larına operasyon yapanların yargılanacağını, gerekli cezaların verileceğini aktardı. Doğan Medya Grubunu ise darbecilikle suçladı.

Doğan Medya Grubuna darbecilikle suçlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisi hakkında eleştirel yazı yayımlayan New York Times gazetesine sert tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Darbeci Doğan Medyası ile bu uluslarası basın kuruluşları, bu yaşananları cilalamaya çalışıyor. Bu ülkeyi sevenler saldırıyorsa haklı, bu ülkenin düşmanları saldırıyorsa haksızlar. ABD’nin New York Times’i Menderes’e, Abdülhamit’e, Özal’a saldırdığı gibi şimdi de bu kardeşinize saldırıyorsa biz doğru yoldayız demektir. Bu ülkeye zararı olanlara değil, faydası ve hizmet verenlere saldırıyorlar.”

‘CUMHURİYET GAZETESİNİN ÜLKEYE HİÇ FAYDASINI GÖRDÜNÜZ MÜ?'

MİT TIR'ları ve bu TIR'larla ilgili taşınan silah görüntülerini yayınlayan Cumhuriyet Gazetesine de sert tepki veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunu yapanları alçaklık olarak değerlendirdi. Erdoğan, şöyle devam etti: “Bayırbucak Türkmenlerine yardım götüren MİT TIR'larıyla ilgili alçaklığı gördünüz demi. Bu Cumhuriyet Gazetesinin, bu ülkeye zerre kadar faydası oldu mu? Bunu yapanlar, yargı yolunda bunun bedelini ödeyecekler. Başbakanın izni olmadan yargı bunu müdahale edemez. MİT’e ait olduğunu gösteriyor. Dertleri bizi uluslarası alanda zora sokmak. Bunu yapanlar hukuk önünde hesap verecek, yargılanacak. Ne gerekiyorsa o cezayı alacaklar,”

‘BAHÇELİ SEN MİT’İ Mİ YOKSA ONU YIKMAYA ÇALIŞANLARA DESTEK ÇIKACAKSIN’

Bu konuda MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi de seslenen Erdoğan, “Bahçeli sen MİT’i mi savunacaksın, yoksa MİT’i yıkmak isteyen camiayı. Bayırbucak Türkmenlere yardım götürenlere mi yoksa onlara karşı çıkanlara mı yanında olacaksın? Bu konuda bize teşekkür edildi. Gelip bize bizatihi teşekkür ettiler. Bahçeli bunu biliyor. İsimde verebilirim. Gerek yok. Gerekirse bu akşam televizyon programında açıklarım.” şeklinde konuştu.

‘KANDİLDEKİ BARONLAR NE DİYORSA, DOĞAN MEDYASI ONU DİYOR’

“Kandildeki baronlar ırkçı baronlar ne diyorsa Doğan Medyası onu diyor.” diyen Erdoğan, “Sizin tarih bilinciniz, idrakiniz yok mu? Türkmenler eli kolu bağlıyken nasıl durmak istiyorsunuz. Nasıl eli boş mu durmak istiyorsunuz? Türkmenlere her şeyiyle sahip çıktık ve çıkacağız. Eğri mastardan doğru çizgi olmaz. 40 çürük yumurta bir sağlam yumurta etmezse, bunlardan da millete fayda çıkmaz.” ifadesini kullandı.

‘BU ADAM BAŞKA DÜNYADA YAŞIYOR, KASET GENEL BAŞKAN KASET’

Konuşmasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle dedi: “Şimdi Kars’a gitmiş diyor ki, vaatler veriyor, anlatıyor. Senin orada anlattıklarını ben başbakanlığım zamanında yaptım. Bu başka dünyada yaşıyor. Ne oluyor bitiyor haberi yok? Siyasette dürüstseniz millet sizi tanır. Dürüst değilseniz patinaj yapar gidersiniz. Bu Baykal’a da zaten aynısı yaptı. Baykal’ın yanında ‘aday değilim’ dedi sonra ‘adayım deyip oldu.” Bu kaset genel başkan kaset.”

Kılıçdaroğlu ile çok uğraştığını belirten Cumhurbaşkanı, “Bu adamla çok uğraştık ya. Halici İzmir’de zannediyordu, yürüyen merdivenlerden geri geriye iniyordu. Kağıthaneyi, Kağıttepe diyordu. Bu Doğan Medyası da onu Gandi Kemal diye parlatmaya çalışıyordu.” şeklinde konuştu.

‘SİZ YUKARDAN GELDİNİZ BEN ARİZEDEN HER YERE GİDECEĞİM’

Selahattin Demirtaş’ı da eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dağdan gelen diyor ki, benim için, ‘nereye çağırırlarsa gider.’ Tabi gideceğim. Nereye çağırırlarsa gideceğim. Benim özelliğim bu. Tabi bunlar siyasete yukardan girdi. Araziden gelmedi. Biz araziden geldik, toprakları eşeleye eşeleye.” diye konuştu.

‘OYUNUZU BİZE VERİP SAHİP ÇIKIN, BAŞKANLIK SİSTEMİNİ DESTEKLEYİN’

Pazar günü yapılacak genel seçimler için Eskişehirlilerden isim vermeden oy isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eskişehir, pazar günü başkanlık sistemini destekleyecek mi. Sandıkları patlatacak mı, oyunu verip bize sahip çıkacak mı. Siz bize sahip çıkarsanız bu yürüyüşe bir şey olmaz, kimse mani olamaz. Kimseyi aldatmayacağız, aldanmayacağız da. Mevlana ne diyor ‘ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol. Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz. Ben İHL mezunuyum, çocuklarımın hepsi İHL mezunu.” ifadesini kullandı.