Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, makamların gelip geçici olduğunu ve illa bir makamda olmanın şart olmadığını söyledi. Erdoğan, "Yeni Türkiye mücadelemiz bizim aynı zamanda az önce de değerli büyüğümüzün ifade ettiği gibi bizim Kızıl Elma'mız. İnşallah bu yolda Rabb'im ömür verdiği sürece kararlılıkla yürüyeceğiz. Makamlar bizim için gelip geçici. İlla bir makamda olmak şart değil. Bütün mesele bir köşe taşı olabilmektir. Eğer bir köşe taşı olabiliyorsak zaten mesele bitmiştir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gölbaşı'ndaki Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Bugün bir protokol konuşması yapmayacağını, samimi vatandaş Tayyip Erdoğan olarak konuşacağını belirten Erdoğan, "Hasan abimizin gerçekten bu Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi ile ilgili sürecinde çıkardığı bu dergilerin hangi şartlarda nerelerden nerelere geldiğini, fakat affınıza sığınarak söylüyorum. Nasıl inatla bu işi sürdürdüğünü gayet iyi biliyorum. Sıkıntılar vardı çünkü bu işi yürütmek malum, işin içinde olanlar vardı, çok iyi bilir kolay işler değil, herkes akıl verir ama destek vermeye gelince kimse destek vermez. Ortaya konan nedir, işte bu eserlerdir. Bu eserler de öyle kolay kolay olmuyor." diye konuştu.

Bu mücadeleyi hakikaten yeni Türkiye mücadelesine inanmış bir insan olarak tabiki bu işin çilesini çeke çeke de buralara geldiği için kadru kıymetini bildiğini anlatan Erdoğan, "Hamdolsun buraya kadar geldi bu iş bundan sonra da aynı kararlılıkta ben devam edeceğine inanıyorum. Yeni Türkiye mücadelemiz bizim aynı zamanda az öncede değerli büyüğümüzün ifade ettiği gibi bizim Kızıl Elma'mız. İnşallah bu yolda rabbim ömür verdiği sürece kararlılıkla yürüyeceğiz. Makamlar bizim için gelip geçici. İlla bir makamda olmak şart değil. Eğer siz bu hizmeti verebilecekseniz her yerde bu hizmeti verirsiniz. Bütün mesele bir köşe taşı olabilmektir. Eğer bir köşe taşı olabiliyorsak zaten mesele bitmiştir. Çünkü her inşada her binada biliyorsunuz ki her malzemenin yerinde kıymeti çok büyüktür. Ama illa ben burada şu olacağım derseniz o bina eksik kalır. Çünkü binanın kuru zemininden tutunuz ıslak zeminlerine varıncaya kadar her zemindeki malzemenin orada bir değeri var. Ama maalesef insanoğlu, bizler; hayır illa ben şurada olacağım iddiasında olduğumuz için maalesef bu ideal yeni Türkiye inşamız hep gecikerek gelmiştir. Yoksa çok daha önceden bu inşa, bu süreç bitebilirdi. Öyle veya böyle inşallah bu iş bitecek." şeklinde konuştu.

'ARTIK BİZİM 81 BÜYÜK ŞEHRİMİZİN OLMASI LAZIM'

"Şahsım olarak büyükşehirler projesine bütün ilçelerin katılması gerektiğini söylediğim zaman birçok insanlar bana güldüler." diyen Erdoğan, "Eğer büyükşehirler idealini gerçekleştirmemiş olsaydık yani bugün 30 büyükşehrimiz olmamış olsaydı buralar köyden mahalleye dönüşmezdi. Daha ötesini söylüyorum, artık 81 büyükşehrimizin olması lazım. Yeni Türkiye buna da kilitlenmesi lazım. Bunu niye söylüyorum. Hakkari şu anda siz bu hali ile bakarsanız orası bu durumda kalmaya mahkumdur ama bir büyükşehir anlayışı ile baktığınız zaman Hakkari değişecektir. Bu değişim, şunu da iddia ile söylüyorum, birçok ilimizi adeta terörün gizlilik alanlarını meydana çıkaracak olan bir şehirleşme süreci olacaktır. Eğer bunu gerçekleştiremezseniz orada terör her zaman gizli kalacaktır, kendini o mekanı bulacaktır." dedi.