Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan, mazot desteğini ilk defa kendilerinin başlattığını ifade ederek, CHP’nin bu yöndeki vaatleri için "Bugün, bazıları çıkmış mazot üzerinden çiftçimize selam vermeye, mesaj göndermeye çalışıyorlar. Bu hak gaspıdır. Böyle bir şeye müsaade edemeyiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğam, ATO Congresium’da düzenlenen Türkiye Tarım ve Kırsal Kalkınma Hamlesi Proje Uygulamaları tanıtım programında konuştu. Tarım ve hayvancılığa 3 milyar 700 milyon TL destek verildiğini ifade eden Erdoğan, tarımda çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. -Cek'le, -cak’la konuşmayı sevmediğini, yaptıkları ile konuşmayı sevdiğini kaydeden Erdoğan, "12 yılda üreticilerimize 70 milyar lira nakit hibe desteği sağladık. Tabii, bunu bir kişiye vermedik. Tüm bu sektörde olan vatandaşlarımıza verdik. Mazot desteğini konuşuyorlar değil mi? Şimdi ben de konuşuyorum. 2003 yılında biz başlattık. Bizden önce mazot desteği diye bir şey söz konusu değildi. Bugün, bazıları çıkmış mazot üzerinden çiftçimize selam vermeye, mesaj göndermeye çalışıyorlar. Bu hak gaspıdır. Böyle bir şeye müsaade edemeyiz. İlk defa bunu başlatan biziz. Halbuki biz bunun sözünü dahi etmedik. Bunun istismarını yapmadık." diye konuştu.

‘AVRUPA’DA BİRİNCİYİZ, DÜNYADA YEDİNCİYİZ’

Tarım topraklarının miras yolu ile bölünmesinin önüne geçildiğini ifade eden Erdoğan, sadece tohumculuk alanında gelinen yerin dahi başlı başına bir başarı hikayesi olduğunu söyledi. Hayvancılık alanında ciddi reformlar gerçekleştirdiklerini kaydeden Erdoğan, "Bugün Türkiye, tarımsal üretimde Avrupa’da ilk sırada, dünyada da yedinci sırada yer alıyor. Ben rakam veriyorum. Verdiğim rakam geleceğe ait değil. Bütün dünya istatistiklerin hepsinin kabul ettiği rakamı söylüyorum. Avrupa’da birinciyiz, dünyada yedinciyiz." dedi.

ERDOĞAN: TOPRAKTAN GELDİK, TOPRAĞA DÖNECEĞİZ

"Toprağa iyi sahip çıkmalıyız. Topraktan geldik, toprağa döneceğiz. Bu kadar bir sadık bir yâr. Bu topraklar sadece buğday, sadece sebze vermekle, hayvanlarımızın yemini sağlamakla kalmıyor. Aynı zamanda bize yurt oluyor, vatan oluyor." diyen Erdoğan, vatansız insanın köksüz insan olduğunu söyledi. Vatana sahip çıkılması gerektiğini aktaran Erdoğan, "Bu vatanın ekmeğini yiyip, suyunu içip, bu ülkenin imkanları ile okuyup bir yerlere gelenlerin milletten topladıklarıyla semirenlerin, yurtdışındaki sırça köşklerinde ihanet çeteleri kurup, Türkiye’yi sırtından hançerlemesine asla göz yummayacağız. Türkiye’yi Avrupa Birliği’nin meclislerinde, Amerika’da, şurada buradaki senatolarında arkasından vurma gayreti içerisinde olanlara göz yummayacağız." şeklinde konuştu.

‘YAŞARKEN DE ÖLDÜKTEN SONRA DA KABUL ETMEZ’

Türk milletinin kendi kaderini kendi parlamentosunda milli irade ile belirlediğini söyleyen Erdoğan, "Bizim kaderimize farklı parlamentolardan hükmetmek isteyenlere bu parlamento bugüne kadar cevap vermediği gibi bundan sonra da onların beklediği istikamette hiçbir zaman beklentilerin aynı şekilde cevap vermeyecek, tam aksi cevabı verecektir. Bin yıldır bu coğrafyayı bize vatan yapmamak için başvurmadık yol, gerçekleştirmedikleri zulüm bırakmayanların dümen suyuna girmiş olanları bu topraklar kabul etmez. Yaşarken de kabul etmez, öldükten sonra da kabul etmez." ifadelerini kullandı.